Goran Kotur: “Ante Jelaska predstavlja sve ono što Split treba biti i što nam u ovom trenutku fali”

"Važnije od svega je to što je Ante Jelaska bio i ostao veliki čovjek i putokaz generacijama koje dolaze", naglašava čelnik splitskog SDP-a

Nakon što je danas Komisija za javna priznanja Grada Splita objavila kako će nagradu za životno djelo dobiti Ante Jelaska oglasio se i predsjednik splitskog SDP-a, Goran Kotur. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:


[ANTE JELASKA – VELIKI ČOVJEK I PUTOKAZ GENERACIJAMA KOJE DOLAZE]

Ipak se kreće! Komisija za javna priznanja nakon tajnog glasanja predložila je Gradskom vijeću da Ante Jelaska dobije Nagradu Grada Splita za životno djelo. Ante Jelaska predstavlja sve ono što Split treba biti i što nam u ovom trenutku fali. Kao hrvatski antifašistički borac riskirao je život da Split bude hrvatski a ne talijanski grad. Osim što se borio protiv fašističke čizme u II. svjetskom ratu, tijekom zadnja gotovo tri desetljeća odlučno se suprotstavljao povijesnom revizionizmu i brisanju antifašističkih tekovina Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske. Iako je skroman i samozatajan čovjek, nije se ustručavao podignuti svoj glas i flomaster, te u činu građanskog neposluha protiv velike nepravde na štandarcu na splitskoj Pjaci napisati “26. 10. 1944. oslobođen Split od fašizma”. Kao redatelj, pisac, komediograf i dramaturg pokazao je da je ne samo vrhunski profesionalac nego i veliki umjetnik. Ali važnije od svega je to što je Ante Jelaska bio i ostao veliki čovjek i putokaz generacijama koje dolaze. Pokazao nam je kako se voli i živi za svoj grad, zavičaj i domovinu.

Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime