Franić (SDP) pisao Krstuloviću Opari i direktoru Resnika: “Uspostavite model sigurnog povratka gostiju”

Franić se otvorenim pismom "Plan za spas turističke sezone u Splitu" obratio splitskom gradonačelniku i direktoru Zračne luke Split

Ante Franić, kandidat za gradonačelnika Splita iz redova SDP-a, uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i direktoru Zračne luke Split, Lukši Novaku.


Njegovo pismo naslovljeno “Plan za spas turističke sezone u Splitu” pročitajte u nastavku u cijelosti.

“Poštovani Gradonačelniče, poštovani gospodine Novak,

svjestan neizvjesne turističke sezone koja kuca na vrata i zabrinutost svih naših sugrađana koji posredno i neposredno žive od turizma, te prestanka bankovnih moratorija na kredite, izražavam nezadovoljstvo nebrigom i neradom svih Vas, koji ste dužni splitskim turističkim djelatnicima osigurati preduvjete za siguran dolazak gostiju.

Split je gotovo u potpunosti avio-destinacija te ako se ne omogući siguran i efikasan dolazak, boravak i odlazak gostiju, izgledno je da će gosti izabrati  druge mediteranske destinacije koje su bolje organizirane i koje su već spremne na dolazak i testiranje velikog broja gostiju.

Pozivam Vas da omogućite uvođenje testiranja u Zračnoj luci Split po uzoru na zračne luke u Velikoj Britaniji, Italiji, Španjolskoj i ostatku Europe koje su omogućile cijeli spektar privatnih testova za putnike u svrhu sigurnog putovanja.

Skup različitih testova mora obuhvatiti sve eminentne testove – LAMP, brzi antigenski test i PCR test, a sve zbog različitog priznavanja testa u pojedinim državama.Putnike također moramo putem web stranica Zračne luke Split, na kojoj trenutno o ovoj temi nema ni slova, informirati o ponudi testiranja i mogućnosti bukiranja testa ( At the airport /Fly Safe/Booking options).

Pored testiranja u zračnoj luci, Grad Split mora predstaviti model sigurnog povratka gostiju (SPLIT GUARANTEES) kako bi svi gosti koji planiraju doći u Split imali garanciju sigurnog povratka u slučaju otkazanih letova prema svim eminentnim destinacijama u Europi.

Naime, u sezoni 2020. velika većina gostiju je izabrala cestovni prijevoz umjesto avio prijevoza upravo zbog straha otkaza letova i nemogućnosti povratka.

Predlažem da Grad Split, sklopi predugovor s nekoliko relevantnih avio prijevoznika te u slučaju izvanrednog otkaza letova zbog pojave korona virusa (primjer-obustava svih letova prema Velikoj Britaniji koja se dogodila 20.12.2020.), organizira povratne letove za sve naše goste koji se u tom trenutku zateknu u Splitu.

Napominjem da se ovdje radi isključivo o sposobnosti organizacije koju bi proveo Grad Split, dok će putnici kojima se povratak organizira platiti svoje karte za povratak.

Najveći značaj opisanog jamstva Grada Splita je u tome što svi naši hoteljeri i privatni iznajmljivači mogu na svojim web stranicama gdje oglašavaju svoj objekt istaknuti i siguran povratak koji jamči Grad Split (SPLIT GUARANTEES). Time ćemo gostima u ovo nesigurno vrijeme za putovanje pružiti dodatnu sigurnost i razlog više da izaberu Split kao svoju destinaciju za odmor, a svim našim turističkim djelatnicima omogućiti bolju i uspješniju sezonu.

Ovo nije političko pitanje, već pitanje preživljavanja za velik broj naših sugrađana. Pristupamo u dobroj namjeri i s jasnim i konsktruktivnim prijedlozima. Ako ste zainteresirani za bilo kakav vid suradnje na rješavanju ovog gorućeg problema u našem Gradu, slobodno nas kontaktirajte. Poslije izbora biti će kasno, a prijeti nam veliki gospodarsko-turistički krah” – poručuje SDP-ov gradonačelnički kandidat.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
19
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime