FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE 2019. Splićani, sudjelujte na radionicama, prezentacijama, demostracijama i upoznajte se s djelatnostima Zajednice tehničke kulture

Cilj je popularizacija programa tehničke kulture, te animiranje što većeg broja mladih i ostalih građana

Zajednica tehničke kulture grada Splita u dane 20. i 21. studenog organizira Festival tehničke kulture.


Festival se održava u dvorani Gradskog kotara Spinut, u Splitu, a cilj mu je upoznavanje građana s djelatnostima ZTK i udruga članica posvećenih djeci i mladima.

U sklopu Festivala će biti predstavljena postignuća i aktivnosti ZTK grada Splita i njenih udruga, kao i nekoliko gostujućih organizacija, i to kroz besplatne radionice, prezentacije, izložbe i predavanja, a s ciljem popularizacije programa tehničke kulture, te animiranje što većeg broja mladih i ostalih građana.

Organizatori očekuju organizirani posjet i sudjelovanje u radionicama većeg broja učenika splitskih osnovnih i srednjih škola, te drugih zainteresiranih građana.

Učesnik Aktivnost
ZTK grada Splita Radionica modelarstva.
RK Marjan Demonstracija instalacije amaterske radijske postaje, prezentacije mjerne opreme.
Udruga Mladi robotičari Postavljanje promidžbenih banera, info pulta s izlošcima i izlaganje promidžbenih materijala.
Aeroklub Split Avio modelarska skola.


Škola letenja jedrilicama.

Fotoklub Split Promocija aktivnosti kluba
Udruga za robotiku „Inovatic“ Demonstracija osnovnih funkcija robotskih vozila: samohodno praćenju crte, prepoznavanje boja, izbjegavanje različitih prepreka.

Platforme edukacijskih robota koje planiramo pokazati su Lego Mindstorms, mBot i Micro:bit robotska vozila.

JK Zenta Radionica izrade minijaturnih jedrilica od stiropora.
KMT Elektrotehničar – Elektrotehnička škola Split Radionica kreiranja samostalnog upravljačkog programa za Programabilni logički kontroler (PLC).Radionica izrade multimedijskog projekta koji će biti prezentiran i/ili objavljen na internetu.

Društvo pedagoga tehničke kulture Radionica raketnog modelarstva.
Učenička zadruga „Lavanda“

(OŠ Mejaši)

Radionica „U potrazi za Dioklecijanom“.
Zvjezdano selo Mosor Znanstveno-popularno predavanje “Ekstrasolarni planeti” (Lovro Pavletić) i promatranje noćnog neba teleskopom.
Hrvatska zajednica tehničke kulture Skockane radionice: izrada elektroničke značke, izrada zračne rakete, izrada sove svjetiljke.
CB Radio klub Zadar Radionice CB radiokomunikacija, elektrotehnike i orijentacije.
ZTK Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika Radionice programiranja bez upotrebe računala s Cubetto robotom i blokovima za predškolce. Radionice programiranja u Scratchu i Pythonu za učenike osnovnih i srednjih škola.
HGSS – stanica Split Prezentacija rada zapovjednog potražnog vozila i demonstracija rada drona.
Hrvatski Crveni križ

Gradsko društvo Crvenog križa Split

Demonstracija reanimacije i korištenja AVD-a (automatskog vanjskog defribilatora). Dijeljenje promidžbenih i edukacijskih materijala.

 

Znanstveno-popularno predavanje u organizaciji Zvjezdanog sela Mosor će biti održano 20. studenog (srijeda), s početkom u 17sati, a ako vremenski uvjeti do dopuste, nakon njega će ista udruga provesti i astronomsko promatranje noćnog neba teleskopom.

Sve ostale aktivnosti navedene u gornjoj tablici će biti provedene 20. (srijeda) i 21. (četvrtak) studenog, u vremenu od 10 do 16 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime