FESTIVAL NARODNIH PRIČA I LEGENDI Poljičke vile zapjevale u Nacionalnom parku Krka

Legendfest je priča koja se stvara godinama i postoji želja da se dogodine održi i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, točnije u Gornjim Poljicima

Drugi po redu festival narodnih priča, legendi i mitova pod nazivom “Legendfest” održava se u Nacionalnom parku Krka, točnije na prekrasnom lokalitetu Roškog slapa. Festival je jučer, uz ostale, ugostio i Poljičke vile koje djeluju pri udruzi Eko-Etno Gornja Poljica.


Poljičke vile Ivana Periš, Petra Moro i Ema Muše su uz zanosne zvukove tapana, dipli i lijerice zapjevale i izvele Hod poljičkih vila te predstavile tradicionalno ruho gornjih Poljica.

– Bila nam je čast sudjelovati na jednoj manifestaciji poput Legendfesta i ovom prilikom se zahvaljujemo organizatorima na pozivu. Nadamo se da smo našim nastupom ispidali još jednu lijepu stranicu priče koju stvaraju Ivor Zidarić i Dijana Zajec – kazale su nam poljičke vile.

Legendfest je priča koja se stvara godinama i postoji obostrana želja da se dogodine održi i u Splitsko-dalmatinskoj županiji, točnije u Gornjim Poljicima.

– Nastojat ćemo zajedno s organizatorima želju pretvoriti u stvarnost – istaknule su vile.

Uz mnogo priča, kostima i dobre zabave, prva večer Legendfesta na Roškom slapu zapečaćena je sjajnim koncertom Putokaza.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0