Splitska policija organizirala je danas domjenak s predstavnicima medija grada Splita. Načelnik Policijske uprave Dražen Vitez sa suradnicima ugostio je u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj predstavnike portala, televizija, radio postaja i tiskovina koji prate rad policije.

Načelnik je dao kratak pregled 2018. godine, a nakon toga uslijedio je neformalan razgovor predstavnika medija i policije. Svi su zaključili da se u zemlji često stvara pogreška slika o Splitu kao “gradu slučaju”, što nikako ne odgovara istini.

– U Zagrebu su smješteni Vlada i sve institucije, oči novinara u Splitu jednostavno su više uprte u policiju i pojedinačne slučajeve jer je daleko manje zbivanja nego u glavnom gradu – zaključili su splitski novinari.

Načelnik je naglasio da je Split siguran grad:

– Postižemo dobre rezultate u tamnim brojkama kriminaliteta, na području droge, organiziranog kriminala i korupcije. Ono što zabrinjava mene i ravnateljstvo policije su kaznena djela koja naruše sigurnost i osjećaj sigurnosti građana. To su propucavanja i paljevine koje se događaju na području naše PU. Kvalitetan tim je oformljen u PU Splitsko-dalmatinskoj s punom pomoći ravnateljstva i drugih policijskih uprava i vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme i tome stati na kraj, uvodno je rekao načelnik Dražen Vitez.

– Valja napomenuti da je godina bila vrlo zahtjevna. Nekoliko milijuna turista je prošlo kroz našu županiju. Tri milijuna putnika kroz zračnu i 2.5 milijuna kroz trajektnu, a tu su bila i razna događanja poput Ultre. Možemo reći da smo kao Uprava na sve sigurnosne izazove odgovorili kvalitetno i nismo imali niti jedan bitniji incident na veselje svih naših građana i turista.

Vjerujem da uz svoje suradnike i kompletan sastav policijske uprave svih policijskih postaja imamo dobar start za iduću godinu gdje ćemo upregnuti sve policijske službenike i službenice kako bi rezultati bili još bolji i kvalitetniji jer nas sigurno očekuje još jedna zahtjevna godina što se tiče sigurnosti, naglasio je Vitez.

Kako ste zadovoljni suradnjom s medijima?

– Kako sam dobio odgovor od kolegice Antonele i više sam nego zadovoljan. Ono što sam pratio dok sam radio u Zagrebu i ovdje mislim da je odlična suradnja, pitate, inicirate, a mi vam dajemo informacije. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti i u ostalim preventivno-represivnim situacijama, a očekujemo da i vi date neku ideju što tišti ljude i građane da možemo što kvalitetnije raditi naš posao. Sve se mora raditi kako bi se naši građani osjećali što sigurnije i kreativnije.

Kako komentirate trenutnu situaciju s migrantima?

– Sa svim policijskim upravama i susjedima imamo i više nego odličnu suradnju. Sastanci i kontakti su na dnevnoj i tjednoj bazi. Ovdje i ja kao načelnik policijske uprave moram reći da hrvatska policija odgovorno i vrlo kvalitetno radi svoj posao te da na svom poslu pazi na dostojanstvo i humanost prema tim ljudima. Oni nisu nasilni prema policiji i uopće ne stoje optužbe da smo se mi odjedanput pogoropadili te provodimo nasilje na graničnoj crti, zaključio je načelnik splitske policije Dražen Vitez.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime