DONACIJE STIŽU SA SVIH STRANA U akciju za pomoć vatrogascima se uključili slovenski kolege, INA i HAC

Slovenski kolega imena Jožef Žunkovič isposlovao je sa slovenskom tvrtkom GALUS d.o.o. donaciju u vidu vatrogasnih crijeva koja putuju u Dalmaciju

Katastrofalni požar koji je 17. i 18. srpnja opustošio šire područje Splita, povukao je za sobom i neke pozitivne konotacije. Naime, brojnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima razne tvrtke kako Hrvatske, tako i susjedne Slovenije, a i pojedinci-odlučili su pomoći u vidu donacija. Bilo da je riječ o novčanoj pomoći ili donacijama u vidu opreme, brojne ruke pohrlile su pomoći herojima Dalmacije.


Jedni od njih bili su i susjedi Slovenci koji i u vrijeme ogromnog požara nisu dvojili treba li njihovim kolegama iz Dalmacije pomoći.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=473143843078417&id=100011484153179″ bottom=”30″]

Slovenski kolega imena Jožef Žunkovič isposlovao je sa slovenskom tvrtkom GALUS d.o.o. donaciju u vidu vatrogasnih crijeva koja putuju kolegama u Dalmaciju. Također,isposlovana je i suradnja s Društvom Hrvatskih autocesta koji su spomenutom Slovencu odgovorili sljedeće:

– Društvo Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine zajedno sa Upraviteljima Hrvatskim autocestama i Autocestom Rijeka – Zagreb, žele učestvovati u ovom hvalevrijednom poduhvatu, te smo organiziranoj humanitarnoj pomoći vatrogasnim društvima osigurali besplatan prolazak autocestama.

Istaknuli bismo kako je svim vatrogasnim vozilima bez obzira odakle dolazila omogućeno besplatno korištenje autocesta. Znači, ukoliko se radi o doniranom vozilu ili pomoći prevoženoj vatrogasnim vozilom, prolaz će biti besplatan. Međutim, ukoliko se radi o doniranoj opremi koja će biti prevožena nekim drugim vozilom, molimo donatore da se zahtjevom obrate Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici mailom: hvz@hvz.hr ili na broj HVZ 01/3689-160 odnosno na broj načelnika HVZ Željka Popovića, 091/112-0001, kako bi ostvarili besplatan prolazak autocestom.


U zahtjevu je potrebno navesti sljedeće podatke:

 datum polaska i odlaska,
 ulaz i izlaz na autocesti odnosno korištenu dionicu
 te registraciju i kategoriju vozilaOvom uputom omogućeno je besplatno korištenje autocesta na dionicama kojima upravljaju tvrtke Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka – Zagreb d.d.
Autocesta A2 Zagreb – Macelj kojom upravlja tvrtka AZM ili autoceste pod upraviteljem Bina Istra, nisu u našoj nadležnosti- napisali su.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=473173769742091&id=100011484153179″ bottom=”30″]

U akciju se uključila i INA. Vatrogascima Podstrane,DVD-a Žrnovnica, Solin,DVD-u Zadvarje i vatrogascima Gata uručena je donacija za požrtvovani rad i predanost u najtežim trenucima Splita.

– Danas popodne su nam iz INE javili da će pet dobrovoljnih vatrogasnih društva i to Podstrana, Žrnovnica, Solin, Zadvarje i Gata, dobiti deset tisuća kuna donacije i deset tisuća kuna na INA kartici za gorivo. Zahvaljujem im u ime DVD Žrnovnica, ali i u ime ostalih vatrogasaca, jer to će nam uvelike pomoći u radu. – rekao je zapovjednik DVD Žrnovnica, Branimir Roguljić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/INA.Hrvatska/posts/1502364396491608″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0