DOBRA VIJEST ZA SPLITSKE VATROGASCE: Tri DVD-a dobila nove cisterne

Jako smo ponosni na naše vatrogasce i na sve ono što rade za sigurnost sviju nas - kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara

Foto: Rade Popadić

Nove vatrogasne cisterne od danas su na raspolaganju dobrovoljnim vatrogasnim društvima Split, Slatine i Žrnovnica čiji hrabri članovi pri intervencijama pomažu svojim kolegama profesionalcima.


Na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita (JVP) primopredaji triju vozila nazočio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazavši kako se radi o vrlo modernim i sofisticiranim vozilima.

– Ipak, od srca vam želim da ih što manje koristite. Jako smo ponosni na naše vatrogasce i na sve ono što rade za sigurnost sviju nas. Grad Split podržava i bez ikakve sumnje nastavit će podržavati naše hrabre vatrogasce. Stalno brinemo o našoj vatrogasnoj zajednici, ulažemo u njihovu opremu i nova vozila, a uskoro ćemo na Marjanu, u području Meja, imati i novu vatrogasnu postaju – naglasio je gradonačelnik.

Ukupna nabavna vrijednost svih vozila je 3.731.250 kuna, a sredstva je osigurao Grad Split. Riječ je o vozilima na šasiji Iveco Eurocargo, uz motor snage 235 kW. Kapacitet spremnika vode svake od cisterni je 6000 litara.

Osnovna namjena vozila je gašenje i spašavanje, doprema vode na požarište, a u posebnim slučajevima i doprema pitke vode. Pored brojnih uzvanika primopredaji novih vozila nazočili su i pročelnica Ureda Grada Splita Marina Protić te zapovjednik JVP Split Ivan Kovačević.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime