DIVLJI ZAPAD U CENTRU SPLITA Taksisti fizički napali prometnog redara, Babić: “To nam je svakodnevnica”

"To je tek jedna, od sigurno desetak situacija na dnevnoj bazi, jer je broj taksista neograničen, gradom se vrti na stotine i stotine njih..." - kaže Babić

Jutros je na Obali Lazareta kod Turističke palače došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog napada taksista na prometnog redara.


Kontaktirali smo vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo grada Splita, Damira Babića, koji nam je potvrdio ove informacije. Kaže da se, nažalost, radi tek o jednom od desetak takvih situacija dnevno.

– To su vam blagodati novog Zakona o prijevozu putnika u cestovnom prometa. To je tek jedna od sigurno desetak situacija na dnevnoj bazi, jer je broj taksista neograničen, gradom se vrti na stotine i stotine njih, više se ne može ni približno kazati koliko ih ima u raznim asocijacijama, udrugama, aplikacijama… – kazao je Babić.

Prometnog redara pokušali gurnuti s motora

No, broj taksista ne bi bio problem, da poštuju zakon i prometna pravila.

– Jutros su taksisti na parkingu kod Turističke palače stali u četiri, umjesto u dva označena reda, čime su zablokirali parking za turističke autobuse. Kako smetaju autobusima da izađu s parking mjesta, po prijavi je došao prometni redar, a oni su ga prvo verbalno napali, a zatim i pokušali gurnuti s motora. – kaže Babić.


– Očito se kod donošenja ovog Zakona nije razmišljalo o tome da Split, Dubrovnik, Zadar u sezoni nisu isto što i Koprivnica, Osijek, Varaždin i tako dalje, gdje se teško popunjava i nekakav optimalni broj taksista, za razliku od primorskih gradova, gdje je iz cijele Hrvatske stiglo na stotine i stotine taksista. Zbog toga dolazi do ovih ružnih situacija, gdje se gosti nasilno guraju u auta, vozači taksija se i međusobno tuku i svađaju, to je katastrofalna slika. – kazao je Babić.

Slučaj napada na prometnog redara prijavljen je policiji koja na mjestu događaja obavlja uviđaj. Koliko je zasad poznato, redar nije zadobio nikakve tjelesne ozljede.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime