Poznati hrvatski košarkaš i član Kuće slavnih odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju nabavke četiriju robota Rewalk, po jedan za svaki od četiri najveća hrvatska grada, koji omogućuju paraplegičarima i tetraplegičarima da ponovno hodaju.

Na svom Facebook profilu podsjetio je da je postao ambasador humanitarne udruge Koga briga, te naveo kako je odlučio sam tražiti ljude koji trebaju pomoć jer je mnogo puta naletio na prevarante.

– Radimo cjelogodišnju akciju na nivou drzave. 4 robota ReWalk za Split, Rijeku, Zagreb i Osijek. Svakome po jedan za rehabilitaciju ljudi u kolicima. Tetraplegičari, paraplegičari i svi ostali koji robota mogu koristiti. Većina njih nije u stanju plaćati skupe tretmane, pa smo odlučili reagirati, a oni bi ih koristili besplatno – poručio je Rađa.

Navodi kako ga je na akciju nagovorio Andrija Lipanović i njegova udruga Vjeruj i djeluj.

“Zatražio je od mene dres sa potpisom za aukciju u tu svrhu. Našli smo se u Splitu i odma vidim lika veselog i punog života koji osim na sebe misli i na sve one s istin problemima. Tu mi dođe ideja da se povežem sa ekipom iz Rijeke, da mu se pomogne, a oni jos luđi kazu “ajmo mi to dignit na jedan visi nivo, za citavu Hrvatsku pokrit”.

– Akcija krece vrlo brzo a informacije će bit širene na svaki mogući način. Za sada toliko. Zdravi i veseli bili – zaključio je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime