Legendarni hrvatski košarkaš, Splićanin Dino Rađa, danas slavi 52. rođendan.

Jedan od najuspješnijih naših sportaša inače ne voli privlačiti pažnju na sebe, ali je na društvenim mrežama zahvalio svima koji su se sjetili čestitati mu ovaj dan.

Osvajač dvije olimpijske medalje, svjetski prvak, višestruki klupski prvak Europe te uspješan NBA igrač. Visok 211 cm, igrao je na poziciji centra. Dvostruki je dobitnik Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”, 1992. kao član reprezentacije i 2003. godine osobno.

Rođeni Splićanin trenirao je razne sportove pa se tako bavio vaterpolom, plivanjem i rukometom te kaže da kondiciju danas održava brojnim fizičkim aktivnostima kao što su trčanje, vožnja bicikla, igranje tenisa, plivanje, ronjenje i skijanje. Zanimljivo je da se tek s 15 godina počeo baviti košarkom.

Počeo je igrati u Jugoplastici, Split, i s tim klubom dominirao osvojivši dva naslova europskih klupskih prvaka za redom. U tom periodu je na reprezentativnom planu osvajao FIBA Svjetsko juniorsko prvenstvo (1987. za Jugoslaviju), FIBA Svjetsko prvenstvo (1990g. za Jugoslaviju), te dvije olimpijske srebrne medalje: 1988. u Seoulu za Jugoslaviju te 1992. u Barceloni za Hrvatsku. Nakon NBA karijere ponovno je igrao u Europi, dvije godine u Grčkoj i dvije u Hrvatskoj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime