Demokrati i Laburisti pozvali Milanovića da proglasi izvanredno stanje: Odgodite izbore!

"Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan HDZ-ovac samo jednu da sudjeluje u kampanji za parlamentarne izbor.“  - zaključio je Renato Petek

Demokrati i Laburisti danas su pozvali predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da proglasi izvanredno stanje i inicira smjenu HDZ-ovih članova Nacionalnog stožera civilne zaštite. Na konferenciji za medije Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, kazao je kako je izvanredno stanje u državi jer je korona virus mutirao na što je upozoravao u Saboru.


„Korona virus u trenutku raspuštanja Sabora nije nestao samo se nisu vršila testiranja, sve kako bi se ubrzao proces za izbore. Primarno zato jer su HDZ i Plenković htjeli zamaskirati stvarno ekonomsko stanje s kojim se danas suočavamo. Što će se još jasnije vidjeti u rujnu, nakon jako slabe turističke sezone.“ – kazao je Mrsić. Komentirao je kako će biti mala izlaznost na izborima te da je zbog toga upitna legitimnost Sabora koji neće biti spreman za donošenje nužnih odluka jer nas čeka teško vrijeme. Izbori neće biti regularni zbog izrazito neodgovornog ponašanja HDZ-a i Plenkovića koji su ispred zdravlja nacije i interesa države stavili svoje stranačke interese, kazao je.

„Nemogućnost održavanja izbora u kakvim takvim demokratskim uvjetima u kojima je zajamčena sloboda izbora i okupljanja, zbog očekivane izrazito niske izlaznosti na izbore bit će, uz upitnu legitimaciju novoizabrane vlasti, izvor trajne političke nestabilnosti. Upravo, zbog toga su zemlje dugotrajnije demokratske tradicije izbjegle da se izbore organizira u ovakvim, za demokratske procese, ograničavajućim okolnostima, pritom ne mislimo da bi nam Srbija i Poljska trebale biti uzori.“ – poručio je Mrsić. Upozorio je kako građani ne vjeruju današnjim članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite koji su prije samo mjesec dana kažnjavali građane koji krše samoizolaciju, što nije bio slučaj s Plenkovićem nakon tenis turnira u Zadru.

Plenković je bio jučer u Gorskom kotaru ukupno 7 minuta, a u ove četiri godine svog mandata ukupno 14 minuta što jasno govori o njegovoj brizi o Gorskom kotaru. Plenkovićevih 300 milijuna u Gorskom kotaru žitelji ovog kraja nisu osjetili, a još će manje osjetiti milijarde kuna koje obećava iz europskih sredstava.“ –  poručio je David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine.

Komentirao je kako je Plenković svojim dolaskom potencijalno ugrozio i zdravlje žitelja Gorskog kotara koji su odoljeli teškoj pandemiji svojim odgovornim ponašanjem. Njegova kvazi briga o Gorskom kotaru nam je poznata jer se oglušio na molbe da Gradu Delnice, Općinama Fužine i Brod Moravice pomogne pri izgradnji vodovodno-kanalizacijskog sustava u iznosu od 25 milijuna kuna, kazao je Bregovac. Naime, za potrebe projekta izgradnje vodovodno-kanalizacijskog sustava Švicarska je darovnicom pokrila 85% iznosa projekta, a ostatak su trebali priskrbiti Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave. To dodatno opterećuje male proračune Delnica, Fužina i Brod Moravica te im je presudna pomoć države kako bi osigurali kvalitetnu podlogu za gospodarski razvoj. Bregovac je istaknuo kako su Plenkovićeve uljepšane statistike daleko od stvarnosti koju žive žitelji u Gorskom kotaru.

„Plenković i njegov tim vrijeđaju zdravu pamet građana. Jasno je da je zaražen i zarazan kao i svi ostali HDZ-ovi predsjednici do sada. Bahatost, dvoličnost, sebičnost, netransparentnost i neodgovornost glavne su HDZ-ove odlike. Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan HDZ-ovac samo jednu da sudjeluje u kampanji za parlamentarne izbor.“  – zaključio je Renato Petek, nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, kandidat broj 14. na listi broj 10 u I. izbornoj jedinici.


 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime