DEJA VU Prije četiri godine HDZ tražio ponovno prebrojavanje glasova u Splitu!

Donoismo fotogaleriju fešte na Bačvicama, u stožeru SDP-a, koje se dogodila nakon pobjede Ive Baldasara prije četiri godine

Dok u Gradskom izbornom povjerenstvu u Splitu traje ponovno prebrojavanje nevažećih listića, a takvih je u drugom krugu izbora u Splitu bilo gotovo deset posto, prisjetimo se situacije u gradu pod Marjanom prije četiri godine.


U drugom krugu tada su se natjecali SDP-ov Ivo Baldasar i HDZ-ov Vjekoslav Ivanišević.

Ivo Baldasar, tadašnji kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a pobijedio je s 49,08 posto glasova, a HDZ-ov Vjekoslav Ivanišević dobio je 48,18 posto glasova. Pobjedu je Baldasar odnio za samo 615 glasova.

Tad je bilo oko 1200 nevažećih listića, znatno manje nego na nedavnim izborima.

Škorić: Izbori nisu neregularni, ali…

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, najavio je nakon izbora prije četiri godine da će njegova stranka od izbornog povjerenstva tražiti ponovno prebrojavanje glasova.

Dakle, povijest se u Splitu na neki način ponavlja. Ipak, s jednom bitnom razlikom


Splitski HDZ prije četiri godine, za razliku od HGS-a ovih dana, nije sumnjao u regularnost izbora već je ponovno prebrojavanje zatražio jer je SDP-ov kandidat imao samo 615 glasova više, a 1200 listića je bilo nevažećih.

– Nemam više volje za taj njihov stil. Uvjeren sam da je Izborno povjerenstvo odradilo svoj posao, ali ako tako hoće, neka im – komentirao je tada potez HDZ-a novoizabrani gradonačelnik Ivo Baldasar.Marginalna razlika

Prebrojavanje ipak nije pomoglo HDZ-ovom Vjekoslavu Ivaniševiću.

Ivan Botica, tadašnji predsjednik GIP-a nakon ponovnog prebrojavanja zaključio je da desetak listića bilo pravilno zaokruženo, da je takav broj marginalna stvar koja apsolutno ne utječe na konačan rezultat izbora.

Petar Škorić tada je čestitao novom gradonačelniku i pobjednicima na izborima i zaželio im uspjeh.

Kako će se odviti današnje ponovno prebrojavanje glasova, uskoro ćemo vidjeti.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0