DAR NJEMAČKE POLICIJE Na Rivi predstavljen Mobilni preventivni centar

Opremljen je svom suvremenom audio video i multimedijalnom opremom s ciljem uspješnog preventivnog i edukativnog rada policije na cijelom terenu

U Splitu na Rivi danas je potpisana je darovnica i obavljena primopredaja Mobilnog preventivnog centra policije Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj za potrebe policije u području rada prevencije. Uspješna suradnja i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke  i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske realizirana je tijekom punih osamnaest godina. Kroz ovo partnerstvo sustavno se gradilo i gradi jačanje kapaciteta hrvatske policije na svim poljima, bilo da je riječ o Interventnoj policiji, kriminalističkoj policiji, temeljnoj policiji, ali dakako i u području prevencije kriminaliteta.


Darovnicu je u ime Ministarstva unutarnjih poslova potpisao g. Jozo Šuker, zamjenik glavnog ravnatelja policije, a u ime Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke g. Andreass Backhoff, glavni ravnatelj interventnih snaga policije SR Njemačke koji se u svom izlaganju osvrnuo na dosadašnju uspješnu suradnju njemačke i hrvatske policije, te istakao kako će se ona nastaviti i u budućnosti.

Svečanosti potpisivanja darovnice i primopredaji vozila nazočili su Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Grada Splita i Ante Šošić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije.

Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske u svom obraćanju je između ostalog istakao  kako je današnji simbolični čin potpisivanja Darovnice temeljem kojeg se Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj od strane njemačke policije daruje Mobilni preventivni centar policije još je jedna  potvrda čvrstog strateškog partnerstva između hrvatske i njemačke policije.

“Osim razmjene iskustva i transfera znanja, kao i sudjelovanja u mnogobrojnim zajedničkim projektima za naglasiti je kako je hrvatskoj policiji od posebnog značaja dobivena podrška njemačke policije u materijalnim i tehničkim sredstvima između čega treba istaći suradnju na razvoju i osnaživanju naše Interventne policije, ali posebice i iznimno dobru suradnju na  razvoju i izgradnji sustava prevencije kriminaliteta. Prevencija kriminaliteta jedan je od naših ključnih strateških prioriteta policije i uz pomoć njemačke policije, preventivne aktivnosti hrvatske policije postale su prepoznate i prihvaćene od šire javnosti, kako u Republici Hrvatskoj, tako i na razini cijele Europske unije” naveo je zamjenik Srdarević, te je u ime Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali dakako i u ime cijelog Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske zahvalio na ovoj iznimno dobroj suradnji koja traje dugi niz godina i koja je na svim područjima širokog spektra policijskog djelovanja ostvarila konkretne učinkovite rezultate.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dobila je Mobilni preventivni centar policije, u formi kombi vozila s pripadajućom audio video informatičkom i ostalom opremom, a koji će se funkcionalno koristiti u različitim oblicima preventivnog rada policije s građanima što će ukupno doprinijeti razvoju sustava prevencije u smislu kvalitetnije komunikacije i interakcije s građanima, odnosno stvaranju i izgradnji sigurnog okruženja te povećanja subjektivnog osjećaja sigurnosti građana, kao i osnaživanja njihovog samoozaštitnog ponašanja. Opremljen je s punom funkcionalnom pokretnom opremom u svrhu edukativnog i preventivnog rada policijskih službenika.Ovom donacijom Policijska uprava splitsko-dalmatinska unaprijedit će svoj rad u provođenju preventivnih aktivnosti, akcija, projekata i programa. Ovaj Mobilni preventivni centar policije koristit će policajci svakodnevno u svom preventivnom radu, kako bi uvijek i u svakom trenutku bili dostupni na korist svojih građana.

Ovo prijevozno sredstvo nije samo mobilni kombi, već je opremljen svom suvremenom audio video i multimedijalnom opremom s ciljem uspješnog preventivnog i edukativnog rada policije na cijelom terenu.Na splitskoj rivi upriličen je svečani program u kojem su nastupala djeca iz plesnih klubova i mažoretkinje, a službenici Interventne jedinice policije na pozornici su izveli kratku pokaznu vježbu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime