Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenog istraživanja pred Općinskim sudom u Splitu podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina M.P. (1983.) zbog pomaganja Liridonu Berishi nakon ubojstva Ante Prnjaka, čije je tijelo ljetos pronađeno na splitskom Trgovačko-transportnom terminalu (TTTS).

Državno odvjetništvo navelo je sljedeće:

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 22. kolovoza 2018. između 00,30 sati i 11,00 sati, na području Županije splitsko-dalmatinske; nakon što je drugi okrivljenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva žrtve oko 00,30 sati; došao kod tog okrivljenika kući i predao mu svoju odjeću koju je nosio prilikom počinjenja kaznenog djela. Okrivljeni 35-godišnjak predao je okrivljeniku svoju odjeću, a njegovu odjeću bacio u smeće i na parkiralište donio kanistar s benzinom koji je trebao poslužiti drugom okrivljeniku za zapaljenje osobnog vozila ubijene žrtve.

Okrivljeni 35-godišnjak je na traženje drugog okrivljenika svojim osobnim vozilom odvezao njega i djevojku do mjesta gdje je drugi okrivljenik prethodno ostavio osobno vozilo žrtve. Dolaskom na protupožarni put gdje je bilo osobno vozilo žrtve, drugi okrivljenik je vozilo polio benzinom i zapalio, a neposredno nakon toga osobnim vozilom u vlasništvu okrivljenog 35-godišnjaka zajedno su se udaljili s mjesta događaja.

Okrivljenog 35-godišnjaka tereti se da je opisane radnje počinio znajući da je kritične prigode drugi okrivljenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva žrtve i postupao je s namjerom opstrukcije rada policijskih službenika koji su provodili kriminalističko istraživanje radi utvrđenja identiteta počinitelja predmetnog kaznenog djela.” – stoji u priopćenju Državnog odvjetništva u Splitu.

Tužiteljstvo Liridona Berishu tereti da je teško ubojstvo profesionalnog vojnika Prnjaka, kojeg se povezivalo i s trgovinom droge, počinio na okrutan ili podmukao način pa mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora. Berisha je svojoj obrani priznao tek ubojstvo na mah i naveo da ga je Prnjak zlostavljao više od dvije godine jer mu je dao drogu koju mu nije odmah platio.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime