Dalmacija u plamenu: Zračne snage angažirane na više požarišta

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1380 sati naleta

Zračne snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika, danas, u nedjelju, 6. kolovoza 2017. angažirane su na gašenju nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.


Požar na Dinari gase tri Airtractora AT-802 dok su na požarištu  Muć-Neorić  bila angažirana dva Canadaira CL-415. Nakon gašenja tog požara Canadairi su odmah krenuli na novo požarište Perković kod Šibenika, a novi zahtjevi za angažiranjem zračnih snaga stigli su za najnovija požarišta na lokaciji Košljun na otoku Pagu i na prostoru Rasline kod Šibenika, gdje požare gase po jedan Canadair na svakom požarištu.

Na prostranoj vatrenoj fronti na Dinari zračne snage su u protekla tri dana izbacile oko 300 vodenih bombi ostvarivši više od 36 sati naleta na požarištu.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 168 požara (62 u Šibensko-kninskoj, 54 u Splitsko-dalmatinskoj, 40 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1380 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 42 300 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0