DALMACIJA SE PUNI TURISTIMA: “Situacija je obećavajuća, neka mjesta zabilježila iznadprosječne rezultate”

Što se tiče bookinga, i dalje prevladava last minute


Iako sjeverni Jadran i dalje prednjači po broju turista, sve više se puni i Dalmacija.


“U lipnju smo bili na 20 posto od prošle godine, ali sada imamo cijeli srpanj preko 53 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno 2,8 milijuna noćenja i to je stvarno obećavajući rezultat. Imali smo iznadprosječne rezultate u određenim destinacijama – Šolta, Čiovo, Omiš, Jelsa na Hvaru, a sada je i Makarska rivijera krenula dosta naprijed”, rekao je za RTL Danas Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Struktura gostiju dijelom je ostala ista.

“To su tradicionalni gosti, Poljaci, Nijemci i Česi, Slovenci, dolaze i ove godine. Većinom su to autogosti, što je u ovom slučaju jako dobro. Poljaci, Nijemci i Česi čine preko 50 posto gostiju u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, rekao je Stella, dodajući da je Nijemaca došlo čak 98 posto u odnosu na prošlu godinu.

Što se tiče bookinga, i dalje prevladava last minute.

“Ne bih rekao da se stabiliziralo, ali ide prema tome. Sve ovisi o epidemiološkoj situaciji, ali izgledaju obećavajuće. Očekivalo se prije 20, 30 posto u odnosu na prošlu godinu, tako da su ove brojke jako dobre. Ako epidemiološka situacija ostane ovakva mjesec i pol dana, mogli bismo od turizma imati zadovoljavajuće rezultate”, zaključio je Stella.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime