Gotovo da nema političke opcije koja nam na redakcijski mail nije poslala pohvale na rad splitskih vatrogasaca koji su, nije pretjerano reći, puno riskirali u nedjeljnom požaru stana na Trsteniku da bi spriječili pravu katastrofu koja je prijetila.

Pohvalno je, kako je danas za Dalmacija Danas istaknuo zapovjednik JVP Split Ivan Kovačević, da Grad Split ne radi kompromise kada je u pitanju ulaganje u opremu i koja je isključivo najviše kvalitete. Danas su se i vatrogasci i javnost (još jednom) uvjerili u važnost nepostojanja spomenutih kompromisa.

No javnost je danas sebi pogledala u oči kada se vidjelo da su protupožarni prilazi zgradi bili zakrčeni automobilima. 15 minuta trajalo je uklanjanje 10 automobila s vatrogasnih prilaza zgradi, a to je značilo duže vremena dok ljudi i oprema dođu do mjesta požara. Nekoliko sekundi, nekoliko minuta u ovom slučaju može značiti nečiji život.

Srećom, danas nije bilo žrtava niti teže ozlijeđenih, iako duboko vjerujemo da ta činjenica nema nikakve veze sa srećom nego sa spremnosti splitskih vatrogasaca da reagiraju brzo i profesionalno.

Baš zbog toga, smatramo da vatrogasac ne živi od pohvale političara, nego od stvarne brige za vatrogastvo!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime