Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća odbijen amandman stranke Most kojim se traži uvođenje naknade za građane kojima je umanjena kakvoća življenja na području utjecaja odlagališta Karepovac do sanacije odlagališta, vijećnik Mosta Ante Čikotić komentirao je taj čin.

– Žao mi je što nije bilo sluha od HDZ/HGS i njihovih partnera da se za vrijeme sanacije Karepovca ljude koji žive u krugu Karepovca obešteti zbog smanjenje kakvoće života.

Drago mi je da su mjerenja na CO2, NOx, H2S pokazala da nema štetnog utjecaja na kvalitetu zraka, međutim ako želimo biti u potpunosti sigurni potrebno je hitno i neodgodivo zatražiti od cerificiranih ovlaštenika mjerenje produkata izgaranja koji nisu prezentirani od strane zamjenika gradonačelnika. Ako se hoće kvalitetan uvid u problematiku i kvalitetno informati javnost nije dovoljno mjeriti CO2, NOx, H2S. Potrebno je mjeriti heterociklicki aromatski ugljikovodike, PAH-ove, dioksine, klorirane ugljikovodice, alifatske i aromatske ugljikovodike, benzofurane i teške metale.

Borit ćemo se do kraja za punu informaciju o kvaliteti zraka i za bolju kvalitetu života ljudi u Splitu, a pogotovo najugroženijima u krugu neusklađenog odlagališta otpada Karepovac. – poručio je Čikotić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0