Četverostruki ubojica Trgovačkom sudu poslao mail malo prije krvoprolića: Evo što je pisalo

Odmah potom je počinio krvoproliće


Nakon dva dana intenzivne istrage, policija potvrđuje motiv o kojem se bruji od prve informacije o višestrukom ubojstvu i samoubojstvu u Šibeniku.


– Poslovni odnos između osumnjičenog i oštećenih vezano za stečajni postupak nad tvrtkom osumnjičenoga i novčani iznos za koji su ili bi trebale biti prodane nekretnine osumnjičenikove tvrtke u stečajnom postupku – kazao je Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske.

Balističko istraživanje trebalo bi potvrditi da su ubojstva, ali i samoubojstvo počinjeni istim kalašnjikovom. Pretragom automobila i nekretnina policija pronalazi još nelegalnog oružja.

– Jedan pištolj, jednu zračnu pušku s optikom i više komada različitog streljiva. Za pištolj, automatsku pušku i lovačku pušku ukupno 302 komada streljiva – dodao je Kostanić.

Sudu poslao zahtjev za poništenje postupka

Večernji list piše da je Branko Koloper poslao zahtjev zadarskom sudu za poništenje stečajnog postupka u deset sati, točno u vrijeme za kada je zakazao sastanak u skladištu u Šibeniku i potom počinio nezapamćeno krvoproliće.

– Tražio je u mailu od predsjednika trgovačkog suda u Zadru da poništi stečajni postupak protiv njegove tvrtke!? U dopisu se žalio na stečajni postupak i stečajnu upraviteljicu da mu prodaje tvrtku u bescjenje… – kazao je jedan od inspektora i dodao da je Koloperovih dopisa bilo puno.Sa suda otkrili kad je stigao mail

Iako iz policije navode kako se Koloper Trgovačkom sudu u Zadru obratio još u srijedu 27. siječnja, na sudu poručuju da ta informacija nije točna.

– Branko Koloper poslao je mail ovom sudu i to uredu predsjednika, ali ne dan ili dva prije krvoprolića kako to ‘precizno’ navodi policijski inspektor, već je to učinio u subotu, 30. siječnja 2021. oko 10 sati. S obzirom da je podnesak poslan na službeni mail u neradni dan, ja sam ga vidio kući oko 19 sati i to sasvim slučajno jer imam običaj navečer na mobitelu provjeravati službeni mail. Odmah po saznanju stupio sam u kontakt sa PU Zadarskom, a kasnije i sa šibenskim policajcima koji su radili na tom predmetu. U dogovoru s krim-policajcima iz Šibenika navedeni mail sam proslijedio na dvije adrese e-pošte u MUP-u RH, što se može lako provjeriti – piše u dopisu Predsjednika suda Tomislava Jurline.– Inače, bez namjere da otkrivam sadržaj tog dopisa, on je bio naslovljen na stečajnu sutkinju, a poslan je putem ureda predsjednika suda. U mailu nije bilo ni prijetnji, niti bilo kakve naznake da bi se moglo dogoditi ovakvo krvoproliće. Radi se o uobičajenom podnesku, kakvih je u stečajnim postupcima na stotine. Bilo bi dobro da svi sudionici postupaka vezanih uz ovaj strašni događaj budu vrlo oprezni i vrlo precizni u svojim izjavama. Ne mogu reći, bez uvida u spis, je li bilo zahtjeva za razrješenje stečajne upraviteljice, takav podatak može Vam naknadno dati glasnogovornica suda, svakako nakon uvida u spis – dodaje se u dopisu.

Nepoznato je li imao namjeru ubiti

Iz policije pak poručuju da je još uvijek nepoznato je li Koloper na sastanak došao s namjerom da ubije ili je htio još jednom sve raspraviti. No, činjenica je da je ponio automatsku pušku.

Poslovni sastanak četvero sudionika dogovoren je u skladištu u Ražinama u 10 sati. Branko Koloper sat poslije rafalnom paljbom ubija Radojku Danek i njezina supruga Marija, te Tonija Šparadu, jednog od vjerovnika njegove propale pekare.

Škodom ubijene stečajne upraviteljice kreće prema Vodicama, gdje se u trgovini raspituje za direktora Tonija Slamića. Usmrćuje ga u njegovu automobilu nakon puna dva sata čekanja. U konačnici presuđuje i sebi parkiran na makadamskom putu kraj Jadranske magistrale, gdje je pronađen zahvaljujući dojavi građana.

– Policija do momenta ovih tragičnih događaja nije imala ama baš nikakvo saznanje o bilo kakvim pravnim ili bilo kakvim drugim problemima, nesuglasicama između narečenih osoba, niti se itko ikada obratio policiji vezano za ovaj slučaj – navodi Kostanić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
1
Plač
5
Grrr
11
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime