BURNE REAKCIJE Forum mladih SDP-a reagirao na izjavu kandidatkinje Desne lige: “Ženska prava su ljudska prava!”

"Umjesto da se bori za prava žena, dok u Hrvatskoj žene danas zarađuju manje, rade više i dulje, a mirovine su sramotno niže, dotična se bori za zabranu glasa ženama"

Iva Majčica četvrta je na listi Desne lige u X. izbornoj jedinici. Ispred nje su Bruna Esih, Martin Mladen Pauk i Gordana Božiković.


Majčica se jučer na Twitteru oglasila kratkom objavom:

“Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke.”

Nije trebalo dugo čekati na reakcije, a prva je stigla od Foruma mladih SDP-a Split. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:


“ŽENSKA PRAVA SU LJUDSKA PRAVA

Ženska prava su ljudska prava! Forum mladih SDP-a SDŽ protivi se bilo kakavom pokušaju nametanja ultrakonzervativnih ideja sa kojima smo,nažalost, još uvijek suočeni od strane kandidatkinje Desne lige Ivane Majčice. Ona, naime, trvdi kako ženama treba oduzeti pravo glasa i vratiti sve na tvorničke (božje) postavke.Umjesto da se bori za prava žena, dok u Hrvatskoj žene danas zarađuju manje, rade više i dulje, a mirovine su sramotno niže, dotična se bori za zabranu glasa ženama. Hrvatska je demokratska i sekularna država. Dostignuta prava moraju biti temelj za postizanje potpune ravnopravnosti u Hrvatskoj. Borba nikad ne prestaje.

Žene su mnogo toga postigle u svojoj borbi za ravnopravnost. U nekim državama su postigle da pola vlade ili parlamenta čine žene. Negdje je zakonom propisana jednaka plaća za isti rad. Žene moraju imati jednaku priliku ostvariti se u svim područjima, bez predrasuda. Na institucijama je da im u tome pomognu sa svim mogućim zakonskim okvirima.

Moramo raditi na uključivanju žena u aktivnu politiku. Tako bi žene dobile konkretan alat za suzbijanje stereotipa koji pridonose nejednakosti spolova.

Forum mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije želi Hrvatsku u kojoj djeca uče o ravnopravnosti, poštovanju, toleranciji. Hrvatsku u kojoj nasilnici ne mogu biti župani. Hrvatsku u kojoj svi mogu usvojiti i udomiti djecu. Hrvatsku koja ulaže u obrazovanje, nova radna mjesta i vrtiće umjesto umjetnih mjera demografske politike. Hrvatsku bez korupcije. Želimo Hrvatsku bez diskriminacije, jednaku za sve!”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime