Hrvatska radiotelevizija odlučila je nakon 13 sezona emitiranja ugasiti emisiju “Hrvatska uživo”.

– Gledatelji Hrvatske radiotelevizije, naime, prema podacima koje smo prikupili tijekom posljednjih nekoliko godina, zamjerali su da u poslijepodnevnome terminu, u kojemu se među ostalima emitirala i emisija Hrvatska uživo, prevladavaju politički sadržaji – glasi službeni odgovor HRT-a na upit Indexa zašto je emisija ukinuta.

– Kako bismo se što uspješnije prilagodili potrebama gledatelja, programsko vodstvo odlučilo je da će Hrvatska radiotelevizija tijekom poslijepodnevnoga rasporeda, umjesto jedne, od ponedjeljka 18. rujna 2017. godine emitirati dvije mozaične emisije. Prva emisija bit će na rasporedu od 15.00 do 15.50, a druga emisija emitirat će se od 17.20 do 18.05.- kažu s HRT-a dodajući da je cilj “ponuditi još detaljniji pregled svih društvenih i javnih zbivanja, ali s drukčijom koncepcijom nego dosad.”

“Plenkovićeva privatna televizija”

Tajnika Mosta Nikola Grmoja tvrdi kako HRT sve više postaje “Plenkovićeva privatna televizija”

– Na HRT-u se smjenjuju svi koji nisu na liniji Andreja Plenkovića neovisno o svjetonazoru i opciji koju zastupaju pa smo imali micanje Novokmeta iz Otvorenog i dovođenje HDZ-ovog udarnika Smrtića, ali i ukidanje emisije desnog novinara Tihomira Dujmovića jer je dovodio goste koji su kritizirali Plenkovića – kaže Grmoja dodajući da Javni servis već odavno nije ono što bi trebao biti.

– Nadam se da informacija o ukidanju jako gledane emisije koja je brend HRT-a nije istinita. To bi bilo previše i za Plenkovića- zaključio je Grmoja, piše Index. 

Škorić: “Sever je bahati SDP-ov propagandist”

Njegovu izjavu komentirao je Petar Škorić na svom Facebooku

– Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju “Hrvatska uživo” uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko.
E moj Grmoja, ni u snu nisam moga vjerovati da ćeš ti i MOST Maju Sever štititi. – napisao je Škorić, na što mu je Grmoja odgovorio:

– Vidim da me proziva Petar Škorić iz HDZ-a jer sam reagirao protiv ukidanja emisije Hrvatska uživo. Po njemu, Maja Sever je navodno SDP-ov propagandist, a ta mu je pretpostavka dovoljna za sud o cijeloj emisiji koja je obrađivala mnoge teme od socijale do problema osoba sa invaliditetom. Zanimljivo…Još je zanimljivije da Petra Škorića nigdje nije bilo kada se ukidalo emisiju desnog novinara Dujmovića jer je ugostio nekoliko osoba koje nisu po volji premijera?! Podsjećam, da je Most i tada oštro reagirao, protiveći se smjenama osoba koje nisu na liniji g. Plenkovića. – napisao je Grmoja, te dodao:

– Najžalosnije je što vašu partijsku propagandu moraju plaćati hrvatski građani. Isto kao što će građani Splita nakon današnje odluke Gradskog vijeća o povećanju prireza plaćati PR Škorića i Opare. Jer Škoriću niste trebali uzeti od građana da bi im navodno vratili kroz besplatne udžbenike. Za udžbenike bi bilo dovoljno da ste skromnije budžetirali svoje reprezentacije i reorganizirali rad Gradske uprave i ukinuli naknade za sva Upravna vijeća, Nadzorne odbore i naknade za gradske vijećnike. Tada ne bi bilo potrebe ni za malim povećanjem nameta a kamoli za ovako nakaradnim sjedanjem na leđa građana Splita. Ali to vam nije palo na pamet. Najlakše je gulit građane i pričat o hrvatstvu. Tu ste se vi iz HDZ-a izvježbali. – zaključio je Grmoja.

Puljak se obrušila na Škorića i njegovog “kompanjona Keruma”

Škorićeve riječi je komentirala i čelnica stranke Pametno, Marijana Puljak.

– Poštovani kolega gradski vijećniče Škoriću, danas ste grubo napali gospođu Maju Sever rečenicom ” … Licemjerno je da emisiju ‘Hrvatska uživo’ uređuje osoba koja mrzi sve Hrvatsko”. Sram Vas bilo!

Emisija Hrvatska uživo je bila jedna gledana mozaična emisija, a Maja Sever je i dalje izvrsna istraživačka novinarka, vrsta koja izumire u našim medijima, koja se ne libi progovarati i diskutirati o temama koje tište naše društvo. Savjesno, argumentirano, temeljito, nepristrano. Točno kako dobra novinarka i treba raditi svoj posao. I to je hrvatstvo koje bi nas sve trebalo krasiti, da odgovorno i savjesno radimo svoj posao. Hrvatstvo nije to vaše profesionalno domoljublje koje jako dobro naplaćujete proteklih 25 godina. To nije izrabljivanje ljudi kojim se godinama bavite, evo i dizanjem nameta građanima kao na primjer danas u Splitu. Uz svog kompanjona Keruma, digli ste za 50% prirez građanima, i tako im izbili 20 milijuna kuna godišnje umjesto da ste smanjivanjem gradske uprave uštedili 40 milijuna kuna. U zadnjih 25 godina Vaš HDZ je Hrvatsku doveo do najsiromašnije zemlje Europe, a upravo smo saznali da niti djeca nemaju baš sjajno mišljenje o našoj zemlji. Sada Vi i Vaš HDZ druge krivite za sve ono što ste napravili ovoj zemlji i ovom narodu. Još jednom, sram Vas bilo! – napisala je Puljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0