Izjava ministra zdravstva Milana Kujundžića “kako nitko nije dovoljno bogat da liječi svu djecu” prouzrokovala je mnoge reakcije, od koji većina poziva na smjenu ministra. Na njegovu izjavu osvrnuo se i Ante Čikotić, splitski gradski vijećnik iz redova MOST-a. Čikotićevu reakciju prenosimo u cijelosti:

Ako jedan ministar misli da niti jedna zemlja nije dovoljno bogata da liječi svu bolesnu djecu, onda mislim da niti jedna zemlja nije dovoljno bogata da plaća nesposobne ministre!

Umjesto da se ministar Kujundžić bori da ljudi ostanu u Hrvatskoj živjeti i raditi, i da zdravstvena skrb bude dostupna za najranjivije, on djecu, kao najosjetljiviju skupinu o kojoj ovisi budućnost – gleda kao na trošak, koji, ako nije prihvatljiv, skida s aparata.

Nadam se da će narod to prepoznati i takve nesposobne ministre skinuti s državnog aparata i proračuna i dati priliku novim neopterećenim ljudima da racionaliziraju zdravstveni sustav i uđu u strukturu troškova gdje će se otvoriti prostor za bolju skrb, a riješiti se nesposobnosti i klijentelizma. Problem ne mogu riješiti oni koji su ga stvorili. Roditelji i djeca nemaju toliko vremena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0