Hrvatskog reprezentativca i osvajača ovogodišnjeg povijesnog Davis Cupa Matu Pavića i dugogodišnjeg fizioterapeuta muške teniske reprezentacije Roberta Prusca primio je danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. „Velika čestitka svjetskim prvacima iz Splita!“ kazao je gradonačelnik stisnuvši ruke svojim sugrađanima sa trona svjetskog tenisa.

„Ovo je veliki uspjeh za sve ljubitelje sporta i tenisa, a posebno za nas iz Splita koji je kolijevka tenisa u Hrvatskoj, ali i šire. Obveza je nas koji obnašamo dužnosti da malo po malo podižemo standard sportskih terena kako bi svako dijete imalo pravo i mogućnost osjetiti draži sporta, uzelo u ruku loptu ili reket i krenulo u svoju sportsku avanturu ako to želi. Uspjehe i ciljeve koji fasciniraju, bez obzira radilo se o sportu ili o nekom drugom području djelovanja, moguće je ostvariti samo uz odricanje, a za to treba biti kompletna osoba. Pokazali ste volju za ostvarenje velikih djela“, rekao je gradonačelnik osvajačima Davis Cupa u Lilleu.

Mate Pavić se prisjetio svog odrastanja i teniskih početaka: „Još dva dana sam doma, a onda putujem u Dohu na ATP turnir. Što još reći osim da dogodine branimo naslov svjetskog prvaka“, obećao je Pavić.

Fizioterapeut naše reprezentacije Robert Prusac istaknuo je da su rijetke države koje uspiju osvojiti najvažnije ekipno natjecanje u tenisu, a još rjeđe one koje su dvostruki osvajači.

Dodajmo da je na današnjem prijemu trebao nazočiti i Mate Delić, ali već je otputovao na pripreme za nove sportske uspjehe pa će mu se prigodna plaketa uručiti naknadno. Splitske svjetske prvake pozdravili su i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić, voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić i Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK i predsjednica HGK Županijske komore Split, koja je i sama bila tenisačica i obnašala funkcije u Hrvatskom teniskom savezu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime