Andrijolić: „Transparentnost pozdravljamo, ali neka gradonačelnik uključi građane i u kreiranje proračuna“

Pozdravio je najavljeno uvođenje mogućnosti uvida građana u sve račune i isplate Grada Splita

Potpredsjednik splitskog HNS-a i kandidat na parlamentarnim izborima u 10. izbornoj jedinici Tomislav Andrijolić pozdravio je najavljeno uvođenje mogućnosti uvida građana u sve račune i isplate Grada Splita, ali je i upozorio kako takva mjera dolazi prekasno.


-Drago nam je da će Grad Split u skoroj budućnosti postati treći grad koji će uvesti politiku čistih računa te učiniti proračun transparentnim, makar i za početak na razini pilot projekta. Žao nam je što gradonačelnik nije ovaj prijedlog kolega iz HSLS-a prihvatio koju godinu ranije, ali bolje ikad nego nikad- kažu u splitskom HNS-u.

Andrijolić poručuje kako mu se čini da su za pilot projekt transparentnosti proračuna odabrane dvije gradske službe u kojima je vjerojatno situacija s računima i isplatama najčišća, ali je zadovoljan mogućnošću provjere načina na koji gradska vlast troši novac poreznih obveznika.

-Pravi potez gradonačelnika bio bi da pozove građane da osim u nadzoru realizacije sudjeluju i u kreiranju proračuna, što se već radi u nekim drugim hrvatskim gradovima. Pa makar i to bilo za početak na razini pilot projekta, u dva ili tri kotara ili nekoliko mjesnih odbora- poručuje Andrijolić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime