7. DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA Dalmacija Danas poklanja po dvije ulaznice za svaki dan

Manifestacija Dani kaštelanskog kazališta po sedmi put okuplja zaljubljenike u kazališnu, ali i cjelokupnu umjetnost

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću na adresi Trg hrvatske mladeži 1, 1. rujna u 20 sati počinju 7. Dani Kaštelanskog kazališta.


Dalmacija Danas svojim čitateljima dijeli po dvije karte za svaku večer. Uvjete pogledajte OVDJE.

Manifestacija je to koja na jednom mjestu, po sedmi put ove godine, okuplja zaljubljenike u kazališnu, ali i cjelokupnu umjetnost. Prilikom pripreme programa, nitko nije zaboravljen, pa se tako na bogatom popisu može naći sadržaj za zaljubljenike u dramu, komediju i književnost. Nedjelje su rezervirane za najmlađe uz radionice i igrokaze.

Da niti jedna od umjetnosti nije zapostavljena, dokazuje i činjenica kako će se u Kulturnom centru po prvi put održati i vikend izložba Tee Morić Šitum.

Ulaz nedjeljama je slobodan dok se za ostale predstave plaća 20 kuna.

Donosimo jelokupni program.


1. rujna u 20 sati – Studio smijeha-“AE buraz”

Oduvijek je poznato da se Dalmatinci i kontinentalci Hrvatske međusobno baš i ne
podnose. Kako bi ispravili tu pogrešku, pripremamo vam večer u kojoj ćemo dvije strane
ujediniti u smijehu i zabavi.Ako ste jedan od onih kojima je ‘ae’ odgovor na sve ili “di si buraz” redovno pitanje, u ovoj ćete večeri pronaći sebe.
Iz glavnog grada Dalmacije dovodimo vam dvojicu mladih komičara kojima je karijere tek na početku, no to ni malo ne znači da dečki nemaju pojma kaj rade. Štoviše! Hvataju vas u smijeh kako ribari mrižom hvataju ribe.
Njima će se u ime Zagreba ‘suprotstaviti’ dvoje iskusnih komičara koje već poznate iz naših predstava i nasmijati vas najjačim forama na temu purgersko-dalmatinskih odnosa.
Pred vas izlaze:
Zagrepčanci Tihomir Paravina, Tin Sedlar i Marina Orsag te Splićani Josip Škiljo i Tomislav
Primorac.

Ulaz 40 kn
Online ulaznice: 
http://studiosmijeha.hr/ulaznice/kastela-ae-buraz-tematski-stand-up-show-2/

Ukoliko kupujete ulaznice za 01.09. i 02.09. cijena iznosi 60 kn, a online ulaznice potražite na linku:
http://studiosmijeha.hr/ulaznice/kastela-ae-buraz-tematski-stand-up-show-bong-best-of-new-generation-online-ulaznice/

2. rujna u 18 sati – Creatia NP Handmade

Nikolina Prolić, 25 godina, Split
– Po struci sam arhitektica i uživam raditi taj posao, ali jako volim rukotvorine i sve vrste ručnih radova. Već godinama svoje slobodno vrijeme koristim za izradu odjeće i nakita, a od lipnja 2014. aktivno se bavim dizajnom i izradom nakita pod imenom Creatia. Inspiraciju pronalazim pri susretu s nekim novim materijalima, lokacijama, trendovima.. Koristim
razne materijale pri izradi, od konopa i tkanine do perlica i metalnih elemenata. Osnova ovih ogrlica je konop koji je metalnim završetkom povezan s nanizanim perlicama. Ogrlice su
podesive dužine, jako lagane za nositi i odgovaraju raznim stilovima. Svi proizvodi su isključivo unikatni. Narukvice od sitnih perlica u raznim bojama uglavnom su jednostavne, rađene po smišljenom uzorku, a nosi ih se više zajedno tako da u kompletu idu 3 do 4 narukvice. Često su personalizirane tj. zainteresirani bira boje i dimenzije, a uvijek se i od ponuđenog može nešto izabrati.- rekla je autorica o sebi i svom umjetničkom radu.

Svi proizvodi imaju određeno pakiranje, s etiketama. Nikolina Prolić će, osim izlaganja, održati i radionicu na koju se potrebno prethodno prijaviti na :prijave@kastelansko-kazaliste.com

2. rujna u 20 sati – Studio smijeha-BONG-best of new generation

Vrijeme je da vam se naše mlade nade predstave sa svojim materijalima. Nakon što su brusili svoje vještine na open mic večerima, nasmijali publiku ne samo Zagreba već i šire, nova generacija komičara zasigurno će nasmijati i vas.

Nastupaju: Vlatka Mifka, Ivica Lazaneo, Ivo Musulin, Ante Travizi i voditelj večeri Goran Vinčić.

– Nakon višegodišnjeg skupljanja hrabrosti odlučila sam pružiti svojim prijateljima zaslužen odmor od svojih pošalica i njima gnjaviti potpuno nepoznate ljude. Na mikrofon. Iza sebe imam čak dva nastupa i nadam se imati bar još toliko u budućnosti. – Vlatka Mifka, Našice, 25 godina.

– Trenutno najbolji brački komičar. Trenutno jedini brački komičar. Uz hrvatski jezik fluentan je i u engleskom i bračkom. Nikor ga nebi kapi njanci bokun da parlo po bročki, tako da nastupa na hrvatskom. Ima dva metra i ne, ne igra košarku. Igra nogomet na pro razini. Na playstationu. Kao dijete je upao u bačvu sa čarobnim napitkom zbog čega sada ima problema sa alkoholom. Svjestan je činjenice da ima blesavo ime, ali ne mrzi ga. Mrzi svoje roditelje jer su mu ga oni dali. Stand upom se bavi da razbije monotoniju cjelodnevnog ležanja i sjedenja. Bilo mu je čudno pisati o sebi u trećem licu pa je za taj posao unajmio radnu snagu sa Dalekog istoka. 帮我!- Ivica Lazaneo.

– Ivo Musulin, pjevač, idealist i biciklistički entuzijast. Ipak, ništa od toga. Nažalost samo profesor povijesti i engleskog koji svoje dane u školi olakšava smišljanjem kreativnih načina kako nasmijati ljude… a zatim ih testira na učenicima. Sve u svemu, ima sasvim prosječan život s prosječnim traumama i ispodprosječnom plaćom i svjestan je da će uvijek tako biti. – Ivo Musulin.

– Ante Travizi je 20 i nešto godišnjak rodom iz Splita. Na prvu možda simpatičan i zabavan, no nakon par tjedana ljudi shvate da je dosadni manijak. Pije espresso i kratkih je živaca. Ima “blagi” poremečaj paznje. Njegova majka tvrdi da je bio planiran tokon rata. On nije naivan. Ako dođe do svjetskog rata, preći će na stranu koja ima kebab, a kebab sadrži meso, salate, kruh i umake što su zapravo esencije života. – Ante Travizi.

– Goran Vinčić Vinča je student filozofije, duša od čovjeka i nepopravljivi romantik. U slobodno vrijeme curama recitira poeziju koju je pročitao na Facebook-u. Zna kako izbjeći kontrolu u tramvaju, ali i dobar kroše. Sentimentalan je prema semaforima. Kada izađe, pije jako puno. Ako je dug red u WC-u, onda ništa ne pije. Majstor je karatea, iako ni sijalicu ne zna da promijeni. Najduža veza mu je bila 6 mjeseci… a onda više nije mogao da je krpi. Obožava filmove na internetu, a najomiljeni mu je Alien: Osmi bludnik. Smatra da je Gandalf pravoslavac. – Goran Vinčić.

Ne propustite! Upad 40 kn.
Ulaznice su dostupne online: http://studiosmijeha.hr/ulaznice/kastela-bong-best-of-new-generation/

Ukoliko kupujete ulaznice za 01.09. i 02.09. tada cijena iznosi 60 kn, a ulaznice su dostupne na linku: http://studiosmijeha.hr/ulaznice/kastela-ae-buraz-tematski-stand-up-show-bong-best-of-new-generation-online-ulaznice/

3. rujna u 16 sati – Latica Zajmović-scenografske tehnike, izrada dekorativnih elemenata

“Kako sam još od rane mladosti privučena scenskom umjetnošću prilikom upisivanja u srednju školu moj je odabir pao na smjer ”Aranžersko-scenografski dizajner” , a nakon zavrsetka srednjoskolskog obrazovanja odlazim u Beograd na studij Scenografije pri falultetu za umjetnost i dizajn. Kao diplomirani scenograf steceno znanje nemam priliku odmah pokazati na velikoj sceni, pa ga tako pretvaram u iskustvo kroz projekte raznih organizacija te za privatna lica uz mali budzet izradjujem dekorativne elemente I njima interveniram u interijerima. Na jednom od zavrsenih projekta upoznala sam Anu I ona me pozvala da na Dane kazalista odrzim radionicu jednog od jednostavnijih nacina izrade dekorativnih elemenata uz pomoc stiropora i salveta. Polaznici radionice imat ce priliku odraditi sami sve faze izrade (od one pocetne -rezanja stiropora, do same zavrsne- bojanja).”
Riječ je o samom natpisu KAŠTELANSKO KAZALIŠTE koje će polaznici izraditi,ostaviti u kazalištu za dalje korišenje i na taj način i sami dati pečat stvaranju i održavanju kazališne kulture.

3. rujna u 18 ati – Bajkaonica radionica-japanska priča “Mali vrabac” Jasmine Žiljak Ilinčić

Inače dipl.učiteljica, glumica i voditeljica Glumačkog studija za djecu u kazalištu PlayDrama), opet će nam doći u goste i počastiti nas storytellingom i zanimljivim dramskim i likovnim igrama i zadacima!
Slušat ćemo priču iz dalekog Japana- Mali vrabac! Dolepršajte k nama! S radošću vas iščekujemo! J
Radionica je namijenjena djeci od 5- do 12, 13 godins, potrebno je doći u udobnoj odjeći i obući, .prvi dio radionice je slušanje priče koja se pripovijeda , a onda slijede igre…mole se roditelji na odgovorno ponašanje i eventualan ostanak u prostoru s djetetom, ukoliko znaju da će na taj način rad i kreativna igra svih nas biti kavlitetni. Bit će i pauze i okrjepe.
Obavezne prijave na : prijave@kastelansko-kazaliste.com

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0