Deseta jubilarna Humana akcija “Dalmalino uveseljava djecu!”, koju organizira Dječji klub Dalmalino održati će se u KBC Split na Klinici za dječje bolesti u ponedjeljak, 10. prosinca, s početkom u 16 sati.

Sudjeluju: Elsa, Dječji folklorni ansambl KUD-a Jedinstvo, Baletni studio Labudići Solin, Cetina – klapa srednje škole Jure Kaštelan Omiš, Plesni studio Clique, Baletni studio Školjkica, Dječji zbor Kostanje i Plesni klub Caf–Spliters.

Kako je igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći im na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti.

U zimu 2009.godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u RH (Zagreb, Šibenik, Rijeka, Varaždin, Pula, Zadar, Osijek, Dubrovnik..).

Cilj je u zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti dijete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime