Tvrtka Rimac automobili u čijem je električnom autu Concept One, poznati britanski novinar Richard Hammond doživio nesreću, danas se na svom Facebook-u pohvalila izjavom Jeremy Clarksona. Clarkson je poznati mrzitelj električnih automobila, što ne propušta naglasiti svakom prilikom, ali čini se da mu je Rimčev Concept One promijenio mišljenje.

– Nikad nisam bio fan električnih auta. Uspoređivanje njih s autima s normalnim motorom je uvijek bilo pomalo kao uspoređivanje hrane iz mikrovalne i one koja se nekoliko sati pekla u pećnici. Ali Rimac je promijenio moje mišljenje. Bio je – nema druge riječi – briljantan.

Clarkson je dodao i to da nakon kratkog vremena koji je proveo iza volana Concepta One, razmišlja kupiti ovaj auto.

– Ne govorimo o autu koji je brz kao Lamborghini Aventador. Masivno je brži od njega. Brži je od bilo kojeg auto koji sam dosad vozio i to puno, puno brži. – rekao je Clarkson.

U svojoj kolumni u The Times-u je spomenuo i nesreću Richarda Hammonda.

– Prije nekoliko godina su mu dali auto i rekli da vozi ravno, a on je završio naglavačke i u komi nekoliko tjedana. A sad je dokazao da, osim što ne može voziti ravno, ne može voziti ni u krivinama. Sve što je trebao učiniti je odvesti mali električni auto na vrh švicarskog brda, a kad mu je to pošlo za rukom, izgubio je kontrolu, otkotrljao se niz brdo i završio u bolnici. Opet. – našalio se Clarkson na sebi svojstven način.