Županija izglasala koncesiju nad Benama, oporba napustila vijećnicu!

Prijedlog je izglasan s 28 glasova za, nijednim protiv i nijednim suzdržanih


Uoči glasovanja o davanju koncesije nad uvalom Bene u Splitu, svi vijećnici oporbe napustili su vijećnicu.


Ostalo je 28 vijećnika, redom predstavnika vladajuće većine koju čine HDZ i HGS.

Među ovih 28 vijećnika nije bilo nekoliko iz redova HGS-a, poput Petrosalva Sapunara ili Nevenke Bečić.

Oni su jednogalsno donijeli odluku o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja nad uvalom Bene. Tako je tvrtka “National” dobila koncesiju nad ovom uvalom na razdoblje od 15 godina. Odgovorna osoba tvrtke je Igor Sapunar, sin predsjednika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, Petroslava Sapunara.

Koncesija na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja rekreacijsko-kupališnog centra, ugostiteljskog objekta i plaže na Benama bez prava na izgradnju uključuje iznajmljivanje 30 ležaljki, 30 suncobrana, 10 pedalina i toliko sandolina. Također uključuje iznajmljivanje sredstava za vuču padobrana, tuba-guma brodica, banana i slično, jedan štand za prodaju rukotvorina, igračaka i suvenira. Sprave za djecu moraju se atestirati. Predviđa i kafić štekata 349 kvadrata i dva objekta, jedan 162 metara četvornih, drugi 44. Koncesija uključuje i akvapark površine 64 kvadratna metra.

Koncesionar je dužan provesti investicijska ulaganja koja se temelje se na predviđenoj dinamici realizacije ulaganja definiranoj u Studiji gospodarske opravdanosti i iznose najmanje četiri milijuna kuna. Koncesionar mora u roku od 2 mjeseca od skapanja ugovora o koncesiji sanirati nedostatke septičke jame.Izlazak oporbe i izglasavanje koncesije pogledajte u videu:Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0