Kao što smo ranije objavili, predsjednik GK Bačvice Tomislav Zaninović prozvao je gradskog vijećnika Antu Zoričića za pogodovanje građevinskom lobiju na Bačvicama. Zoričić mu je uzvratio pozivom u Banovinu.

Povezani sadržaj

Jutros je Zoričić poziv uputio i svim medijima, ali i predsjedniku DAS-a Draganu Žuveli, “koji će najobjektivnije kao predstavnik struke moći protumačiti priložene dokumente”.

– Gospodin Tomislav Zaninović očajnički je pokušao svoju neuspjelu uzurpaciju sportskog centra Baterije zasjeniti ozbiljnom optužbom na moj račun tvrdeći da se zahtjev starosjedioca sa Lazarice za izmjenom GUP-a odnosio i na terene na Baterijama.  “(čine logičku cjelinu sa parcelom za koju je zatražio prenamjenu u građevinsko zemljište, po uzoru na situaciju u gradskom kotaru Trstenik, u kojem je svjesno prepuštanje sportskih terena propadanju predstavljalo uvertiru njihovoj prenamjeni u interesu građevinskog lobija”.)
Ovo je velika optužba, neusporediva sa bilo kojom drugom koju je do sada izrekao. Ako bi ovo bila istina onda bih ja bio najveći licemjer jer sam prije tri godine na javnom uvidu pred prepunom dvoranom u Lori rekao da u Splitu postoji urbanistička mafija i da su starosjedioci sa Lazarice njezine žrtve. Ispalo bi da sam sa njima u dosluhu i da nam je plan na mjestu sportskog centra Baterije napraviti zgrade i hotele.
Kada bih sada demantirao ovu veliku optužbu značilo bi da sam upao u njegovu mrežu i da se branim i odgovaram umjesto da potencijalnom uzurpatoru svi zajedno postavljamo pitanja. A to mu je cilj. Međutim, ja ću napraviti nešto što nije uobičajeno, ali će svakako rezultirati nečijom ostavkom.
Pozivam gospodina Tomislava Zaninovića u utorak u veliku Vijećnicu u Banovini u 11:00 sati gdje ćemo u prisutnosti novinara i Gradskih vijećnika pokazati sve dokumente vezano za traženu izmjenu GUP-a.
Poziv je upućen i predsjedniku društva arhitekata Splita gospodinu Draganu Žuveli koji će najobjektivnije kao predstavnik struke moći protumačiti priložene dokumente.
Jedan dokument će Vas šokirati.
Ako se pokaže da bi tražena izmjena GUP-a na bilo koji način omogućila građevinskim lobiju da na postojećim terenima nešto gradi onda ću istog trenutka dati ostavku na dužnost Gradskog vijećnika.
A ako se pokaže da je on lagao smatram da bismo imali pravo očekivati da odstupi sa dužnosti predsjednika Vijeća kotara Bačvice.
U nadi da ćete se odazvati ovom pozivu i da ćemo konačno zatvoriti ovu temu primite srdačne pozdrave – poziva Zoričić.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime