Kandidat za predsjednika splitskog SDP-a, Zoran Barac, osvrnuo se na jučerašnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Poseban osvrt uputio je prema Stivenu Vladislaviću koji ga je prozvao da se nije kandidirao za gradonačelnika, dok je Vladislavić bio potpredsjednik stranke u mandatima Baldasara i Parića. Barac ističe da mu je dosta podobnosti i da stranka treba stručne ljude koji su se dokazali izvan politike. Njegov osvrt prenosimo u cijelosti:

-Na jučerašnjem sučeljavanju jasno sam istaknuo da nema relativiziranja odgovornosti za ovakvo stanje splitskog SDP-a. Odgovornost je uvijek na onima koji su vodili SDP i koji su odlučivali o politici, stavu i smjeru stranke. Ja do sada nisam sudjelovao u odlučivanju.
Treba jasno i odlučno reći NE takvom SDP-u i zato sam se kandidirao za predsjednika.

Dosta mi je podobnosti umjesto stručnosti, prodavanja prazne demagogije i političara općeg formata. Mi trebamo stručne ljude koji su se dokazali i izvan politike, ljude koji će znati voditi stranku i preuzeti odgovornost za to vođenje. Mene se na prošlim lokalnim izborima htjelo iskoristiti kao žrtveno janje kad mi se ponudilo da budem kandidat za gradonačelnika. Na vrlo nekorektnu kritiku punu neistina koju mi je uputio protukandidat Stiven Vladislavić koji je bio potpredsjednik stranke i Ivi Baldasaru i Darku Pariću, vrlo jasno sam poručio da to nisam prihvatio jer nisam htio biti paravan ljudima poput njega koji su svojim vođenjem doveli stranku do ovakvog stanja.

Rezultat kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima dobrim dijelom je odraz politike koju stranka vodi i zato upravo nositelji vlasti u stranci moraju biti spremni preuzeti na sebe odgovornost i kandidirati se za najviše izvršne funkcije. A ne prodavati praznu demagogiju i skrivati se iza drugih kandidata! – napisao je Barac.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0