Zapuštene i otpadom ispunjene okućnice usred Splita, pozivaju se građani da koriste besplatan projekt uređenja okućnica

O neredu na Brdima upozorava poznati splitski aktivist dr. Joško Kalilić

Teško je za vjerovati da važne društvene ustanove i trgovine djeluju u neposrednoj blizini zapuštene okućnice javne zgrade ispunjene brojnim otpadom. Radi se o zgradi Željezničara na Brdima u ulici Gradišćanskih Hrvata 19 u kojoj osim uprave Željeznice posluju Udruga “Benedikt” za medicinu rada, učilište “Žižić” itd., a o tome upozorava poznati splitski aktivist dr. Joško Kalilić.


– Čudno je i neshvatljivo da navedenim ustanovama ne smeta zapušteni okoliš i obilje otpada uz zgradu u kojoj obavljaju redovite dnevne aktivnosti. Ako već sami nisu pokušali poduzeli i osmislili međusobnu volontersku akciju čišćenja i uređenja svoje okućnice (dovoljno je sat vremena jednog lijepog subotnjeg jutra), mogli su nazvati Komunalnu službu grada koja će to za njih učiniti i poslati račun onima koji koriste prostore u toj zgradi.

Time bi se dao primjer stanarima drugih zgrada sa slično neuređenim i zapuštenim okućnicama (a ima ih mnogo u gradu – oko 60-70%) koje nepotrebno narušavaju izgled lijepog i turističkog Splita. Stoga se pozivaju svi stanari sa zapuštenim okućnicama u Splitu da se uključe i besplatno koriste projekt “Čiste i uređene gradske okućnice” ili, ako tako žele, da pozovu Komunalnu službu grada i dogovore način uređenja njihovih okućnica uz prihvatljivu cijenu – rekao je dr. Joško Kalilić, autor projekta “Čiste i uređene gradske okućnice”.

Priložene fotografije vjerno prikazuju zgradu Želježničara, okućnicu s otpadom, korisnike zgrade kao i ustanove i trgovine koje nemoćno gledaju i strpljivo “trpe” takav nered u svojoj neposrednoj blizini.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0