Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se jučer, u Banskim dvorima, s izaslanstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, na čelu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

U izjavi za medije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da se na sastanku razgovaralo o ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni i nagrađivanju vatrogastva, koje je ovo ljeto odradilo težak posao.

Istaknuo je da je odlučeno da se iz proračunskih zaliha izdvoji 7 milijuna i 600 tisuća kuna, koje će se rasporediti Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, a ona će kasnije odlučiti o modalitetima daljnje raspodjele.

– Ovo je jedan vrlo konkretan izraz zahvalnosti sustavu koji je odradio težak posao – kazao je ministar Božinović.

Foto: Vlada RH

Rekao je da protupožarna sezona još nije završila, ali i najavio da je počeo proces izrade analiza požarne sezone.– Siguran sam da ćemo izaći s konkretnim zaključcima vezanim za organizaciju, opremanje i funkcioniranje sustava vatrogastva, koji je pokazao svu svoju profesionalnost ovo ljeto – poručio je ministar Božinović.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader kazao je da su sa zahvalnošću primili ovu odluku Vlade Republike Hrvatske.

– Dogovorili smo s predsjednikom Vlade da će Hrvatska vatrogasna zajednica, zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, ta sredstva podijeliti i dati onima koji su najzaslužniji i kojima je najpotrebnije – zaključio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0