Splitski kirurg koji je danas uhićen pod sumnjom da je primio mito od tri tisuća eura pušten je na slobodu, objavila je Nova TV.

Kako su objavili, uhićeni kardiokirurg na ispitivanju je aktivno iznosio obranu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. Prijavljen je zbog kaznenog djela primanja mita.

Prijavljena je i žena koja je jučer u emisiji Provjereno ispričala da je dala 3000 eura mita kardiokirurgu splitskog KBC-a da joj operira muža. Nesretni čovjek na koncu je umro. Žena je tražila novac natrag, a razgovor s kirurgom je snimila. Žena je prijavljena za davanje mita.

Nakon što je priča objavljena, splitska je policija danas uhitila osumnjičenog kirurga.

Policija potvrdila uhićenje, osumnjičenom liječniku su pretražili i stan

Iz policije su službeno potvrdili da je liječnik kojeg se sumnjiči za primanje mita uhićen. Radi se o 50-godišnjem hrvatskom državljaninu, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela „Primanje mita“, iz članka 293. st.2. Kaznenog zakona RH. Policija je danas pretražila stan i druge prostore kojima se koristi osumnjičeni kirurg.

U kriminalističkom istraživanju koje je policija dovršila u koordinaciji s USKOK-om utvrdili su sumnju da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenoga 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana koji koristi 50-godišnjak.

Protiv 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 293. st. 2. Kaznenog zakona RH i danas je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“ iz članka 294.st.2. Kaznenog zakona RH, priopćili su iz splitske policije.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime