Uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Dvaput pobjegao iz zatvora

Opljačkao je banku pa dvaput pobjegao iz zatvora, tražili su ga godinama


Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspio je locirati jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića (1981.) koji je u četvrtak uhićen na području Novog Sada, priopćio je MUP.


Dragičević je 2005. godine u manje od mjesec dana, sa supočiniteljima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bijela dana, s plastičnim pištoljem. Oba puta je pobjegao i vješto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bijega uhićen u Bosni i Hercegovini i izručen u Republiku Hrvatsku.

Zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 mjeseca zatvora te je upućen na izdržavanje kazne u Kaznionicu Lepoglava. Nakon godinu i pol dana uspio je pobjeći iz najstrože čuvanog odjela Kaznionice, ali je istoga dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen u kaznionicu, prenosi index.

U travnju 2014. godine premješten je iz Kaznionice Lepoglava u Zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne zatvora iz kojeg je nakon samo 4 mjeseca pobjegao, preskočivši zid i od tada je bio u bijegu.

Na listi najtraženijih bjegunaca

Ovaj bjegunac se nalazio na European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od nastanka liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji bjegunci Europe, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom bjeguncu.Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska suradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Nizozemske i US Marshals Service, a s ciljem lociranja i njegovog uhićenja.

Operativnom policijskom suradnjom i pravovremenom razmjenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Republike Srbije ili Bosne i Hercegovine. Usmjerenom razmjenom informacija i intenzivnim mjerama traganja Dragičević je lociran na području Republike Srbije, gdje je i uhićen.

Tko je Bojan Dragičević?

Bojan Dragičević hrvatski je državljanin rodom iz Banja Luke, pri čemu ga hrvatska javnost pamti kao serijskog pljačkaša koji je dvaput uspio pobjeći iz zatvora.

U ljeto 2005. godine opljačkao je zajedno sa Zoranom Svitlicom Splitsku banku u središtu Šibenika, i to dva puta u samo par dana.

U prvoj pljački ukrali su 337 tisuća kuna, a u drugoj 491 tisuću. Pobjegli su u Knin i nakon toga pješice prebjegli u BiH i nakon toga u Srbiju.

Zoran Svitlica nakon toga je uhvaćen u Srbiji i osuđen na godinu i pol dana i po međunarodnoj tjeralici Srbija ga je potom izručila Hrvatskoj.

Potraga za Dragičevićem trajala je sedam godina, a u konačnici je uhićen 2012. po Interpolovoj tjeralici pokraj Banja Luke, nakon čega je također izručen Hrvatskoj te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Pobjegao je iz kaznionice u Lepoglavi, ali je brzo pronađen u obližnoj šumi. Potom je smješten u zatvor u Puli, iz kojeg je pobjegao 22. kolovoza 2014. godine. Od tada je trajala potraga za njim.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime