Početkom prosinca bit će objavljen javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 297.056 dionica dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika. Dionice su ukupno vrijedne 59.411.400,00 kuna što je 95,49 posto temeljnog kapitala, a prodaju se po početnoj cijeni od 100.000 kuna, piše ŠibenikIN.

Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bit će najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz Javnog poziva.

– Sam natječajni postupak trajat će osam dana od dana objave u medijima i na web stranicama Grada Šibenika. Cilj nam je da zainteresirane stranke i prije raspisivanja javnog natječaja za kupnju dionica Kluba imaju dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije za nadmetanje, odnosno analizu stanja u HNK Šibenik s.d.d., ukoliko stranke za tim iskažu interes – rekao je Slobodan Tolić, pročelnik za financije Grada Šibenika.

Podaci o poslovanju HNK Šibenik  mogu se dobiti u sjedištu Društva, Bana Josipa Jelačića 9a, Šibenik, uz prethodno potpisanu Izjavu o čuvanju tajnosti podataka, piše ŠibenikIN.

Na Javnom pozivu moći će sudjelovati sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske, fizičke osobe strani državljani, pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i strane pravne osobe.

Ponuditelji koji sudjeluju na Javnom pozivu dužni su uplatiti jamčevinu u visini 100.000 kuna u proračun Grada Šibenika. Jamčevina koju ponuditelji polože, a čije ponude ne budu  prihvaćene, vratit će se ponuditeljima najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja postupka po donošenju Odluke o odabiru, piše ŠibenikIN.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0