U Banovini predstavljen bogat program obilježavanja Tjedna sporta u Splitu

Sutra će splitski osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i svi zainteresirani, na Rivi moći uključiti u niz sportskih i rekreativnih sadržaja i natjecanja

Sutra, 28. rujna, od 14 do16 sati na Rivi će se održati centralna manifestacija obilježavanja Europskog školskog sportskog dana, ESSD-Croatia 2018. Tom prigodom, splitski osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i svi zainteresirani, moći će se uključiti u niz sportskih i rekreativnih sadržaja i natjecanja, od poligona i štafete, do grupnog fitness-a i aerobika, a moći će se naučiti i brojne sportske vještine. Ambasadorica ESSD- Croatia 2018. je nekadašnja vrhunska košarkašica, a danas trenerica, Vedrana Grgić Fonseca.


Također, u subotu, 29.9. u 20 sati na igralištu Rukometnog kluba Split u Vukovarskoj ulici održat će se završnica Europskog tjedna sporta, #BeActive Night, gdje će se, uz zabavu i ples, obilježiti završetak tjedna posvećenog promicanju sporta i rekreacije kao zdravog načina života. Inače, Europski tjedan sporta (ETS) održava se na inicijativu Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, a ove godine održava se četvrti put.

Organizator događanja je Središnji državni ured za sport, a nositelj i koordinator za Hrvatsku je Kineziološki fakultet u Splitu. Pokrovitelj i suorganizator je Grad Split uz podršku Splitskog saveza sportova.

Poziv svim školarcima i svim građanima na sudjelovanje u bogatim sportskim vikend događanjima uputili su danas zajednički prof. Mirjana Milić, ispred Kineziološkog fakulteta, Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita i Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza Sportova.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime