Nakon što je zvono označilo početak veliko odmora, u splitskoj Osnovnoj školi uslijedilo je pravo iznenađenje. Svu djecu besplatno su dočekale slasne i mirisne fritule poznate splitske slastičarnice Škartoc. Podijeljena su 33 kilograma fritula!

 

– Jutros je 540 djece dobilo po 10-ak dekagrama fritula. Htjeli smo napraviti nešto dobro. Nama to nije osobit trošak, a naše fritule su donijele puno veselja. Reakcije djece i nastavnika su sjajne, fritule su im se svidjele ukusom, a svidjela im se i gesta da ih je netko bez posebnog povoda počastio – kazao nam je Tonči Vujnović, vlasnik slastičarnice Škartoc, dodavši da je djeci otkrio starinske recepte za izradu slasnih fritula.

Podjelu fritula, tih tradicionalnih dalmatinskih slastica, pozdravila je ravnateljica Osnovne škole Manuš, Marita Guć.

– Pratila sam reakcije djece i mogu kazati da su svi oduševljeni. Bio je to pravi trenutak iznenađenja. Djeca su radoznalo pitala što se sve stavlja u fritule, a onda su sama, kušajući fritule, pokušavala pogoditi sastojke. Naravno, imamo sladokusce koji su tražili porciju više, a moram priznati da se sve bezbrižno odvijalo, da su djeca to oduševljeno prihvatila i kušala. Uzela su recepte i obećala da neće ostati “mrtvo slovo na papiru”. Neki su nam učenici obećali da će recepte isprobati s mamama, tatama, bakama kući i donijeti nam da kušamo njihove fritule – govori nam ravnateljica.– Moram priznati da je cijela priča jako zanimljiva i radujem se ovakvoj vrsti suradnje. Zahvaljujem se našem roditelju koji je ovu priču prepoznao. Morate znati da je svih 540 djece kušalo fritule i to nas posebno raduje, a već pitaju kada će moći ponovno kušati ovako slasne fritule. Ovo je sjajan primjer suradnje roditelja sa školom. Voljela bih da bude više ovako lijepih suradnja roditelja i škole jer djeca su i naša, a ne samo roditeljska. Ovo je lijep primjer, pa pozivam i druge roditelje da ga slijede – zaključuje ravnateljica Guć.

Slasne fritule i u Đardinu

Inače, ovakve fritule kao i druge poslastice, osim u samoj prodavaonici Škartoca u Cankarevoj, moći ćete kušati na štandu u Đardinu za vrijeme cijelog Adventa u Splitu, odnosno Zimskog akvarela.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime