Tomislav Bogović, član Vijeća Gradskog kotara Pujanke, GO SDP Split, putem svog Facebook profila, obratio se stranačkim kolegama:

Dok za karcinom postoji lijek (manje ili više djelotvoran), za neke SDP-ove “metastaze” nema ga ni u tragovima!

– Nasilju i nasilnicima nema mjesta u Socijaldemokratskoj partiji. Takvo je ponašanje članova SDP-a neprihvatljivo, osuđujemo ga i tražimo pokretanje stranačkog postupka, utvrđivanje činjenica i sankcije- napisala je, početkom prosinca 2017. godine, tadašnja v.d. predsjednice Socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a Hrvatske Karolina Leaković u svom dopisu, reagirajući na “rodno zasnovano nasilje i fizčki nasrtaj” prema Katici Glamuzini od strane, u to vrijeme, kandidata za predsjednika splitskog SDP-a Gorana Kotura.

Isto tako, i u svom medijskom istupu, ponovila je zahtjev za pokretanje stegovnog postupka te istaknula da “bez obzira na to što se priča pojavila tijekom unutarstranačke kampanje u Splitu, licemjerno je ne reagirati u situaciji kad postoje navodi da je jedan član SDP-a pokušao napasti svoju kolegicu.”

Samo da podsjetim kako je Katica Glamuzina tvrdila da je od strane Gorana Kotura doživjela nasilničko ponašanje, a on ni tada ni nakon desetak dana na sjednici Predsjedništva (ovaj put kao novoizabrani predsjednik splitskog SDP-a), kada ga je gradska vijećnica Aida Batarelo upitala za objašnjenje tog incidenta, nije izravno odgovorio na optužbe o “emocionalnom zlostavljanju i javnom diskreditiranju”. I ono malo što (ni)je rekao ostalo je nedorečeno

– Ja kažem ono šta kažem, znači ništa od toga… A što se mene tiče, ne znam, pitajte Kaću…

Nažalost, od najavljenog pokretanja stegovnog postupka ostalo je samo mrtvo slovo na papiru, a kad je zbog toga osnovano povjerenstvo na čelu s Arsenom Baukom, postalo je jasno da je “pojeo vuk magarca”. Naravno, u Koturovu obranu stala je svojim “potpisima” i većina kandidata koji su na unutarstranačkim izborima prošli za tijela stranke (a ne kao “članice i članovi Gradskog odbora i Predsjedništva” kako su se potpisnici u medijima lažno predstavili jer ta tijela nisu ni bila konstituirana što znači da nisu ni bili članovi istih). Između ostalog, tvrdili su da “svi mi dolje potpisani znamo da se Goran Kotur nije ni s kim fizički ili verbalno obračunavao…” čime su isključivo i s predumišljajem zaštitili politički interes (čitaj laž), a ne čovjeka (čitaj istinu). Jer, njih više od 90% nije svjedočilo navedenom sukobu. Njima na dušu.

Dakle, i žrtva, i nasilnik, i stranačka tijela, i forumi žena, svi su oprali ruke, a najviše od sebe samih. E, pa drugarice i drugovi, ako ste tada prešli preko svega, ovaj put vam tu mogućnost neću ostaviti jer ne pristajem šutjeti za dobrobit stranke. Stoga, predsjednika GO SDP Split Gorana Kotura javno prozivam zbog neizjašnjavanja u pogledu optužbi o mojim navodnim “verbalnim uvredama i cyberbullyingu” prema članici predsjedništva GO SDP-a Split i predsjedništva Foruma žena SDP-a Split Suzani Kačić Bartulović, a koje su s njene strane službeno upućene Forumima žena na svim razinama (od gradskog do nacionalnog).

Predsjedniče, ovdje se više ne radi samo o mizandričnom ponašanju već o obliku sustavnog ugnjetavanja, kojeg ste Vi (prešutno) i tajnik Davor Matijević (potičući isto) pretvorili u institucionalizirano nasilje prema meni (i ne samo meni). Da je tome tako svjedoče i javne objave na Facebook-u, u kojima se dotična, kontinuirano već godinu dana, služi izrazima na razini osobnih uvreda i difamacija:
“- Opet Vam moram savjetovati stručnu pomoć Centra za psihotraumu;
– Malo je poremećen pa se pali na kobile;
– Postoji i problem nerealiziranosti, frustracije, impotencije, krize identiteta, ali to treba onda liječiti na vrijeme”,
(nije zanemariva ni Vaša indiferentnost prema mojim učestalim pozivima za unutarstranačkom raspravom koja je i ovaj put izostala).

I na kraju, ali ne manje važno, od predsjednice Socijaldemokratskog Foruma žena SDP-a Hrvatske Maje Sporiš očekujem da postupi odgovornije od svoje prethodnice i da za neprihvatljivo ponašanje Suzane Kačić Bartulović, a koje ima obilježja progona i klevete, inzistira na pokretanju stegovnog postupka. U protivnom, smatrat ću ovo još jednim prikrivanjem vlastitih slabosti i izrazom tolerancije na nasilje bez obzira sa čije strane dolazilo i na koga je usmjereno.

P.S.
Nije mi ni na kraj pameti prikazati se žrtvom jer bi to bilo krajnje licemjerno u odnosu na količinu nasilja kojem su žene svakodnevno izložene. Međutim, treba ukazati i na sindrom ispravljanja jedne nepravde drugom (“ako mogu oni, možemo i mi”) što u suštini nije ništa drugo nego samo još jedno nasilje – priopćio je Bogović.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime