TKO BI REKAO? Dinamov propagandni filmić s Poljuda ukinut na Youtube-u zbog krađe kadrova

Koristili su kadrove za propagandni video bez dozvole autora

“Ništa im nije sveto” – rečenica je koju smo puno puta čuli iz blizine maksimirske šume. Ova rečenica se ovoga puta može primijeniti i na njih. Naime, ako ste kojim slučajem jučer naišli na priopćenje GNK Dinama o događajima na Poljudu tijekom derbija i priloženi video, vjerojatno ste mogli primijetiti jednostrano iznošenje alternativnih činjenica.


Da ne duljimo s mnoštvom nelogičnosti iznesenih i neujednačenosti sportskog dijela GNK i službe za odnose s javnošću, danas smo otkrili da su svi kadrovi koji su korišteni u priloženom videu ukradeni. Da, da, sigurno se čudite kako to da je Dinamo nešto ukrao? E pa, eto tako je. Kako nam je dojavio čitatelj, Dinamo je koristio veliku većinu kadrova iz njegovih videa s utakmice u svrhu vlastite propagande bez dozvole autora s YouTube kanala EdoVideoos. Kršenje autorskih prava je u zakonu Republike Hrvatske jasno navedeno kao krađa. Također, YouTube je jako osjetljiv na kršenje autorskih prava, pa je Dinamov filmić o “Ratnoj zoni na Poljudu” ukinut od strane YouTube, na temelju prijave autora. Osim kadrova s videozapisa EdoVideoos, Dinamo je uzimao kadrove i s drugih kanala, a kako doznajemo ni za to nisu dobili dozvolu. U nastavku prilažemo videozapise s izvornim kadrovima i screenshot postojećeg stanja Dinamovog videa.

Sada dok PR služba Dinama očito misli da su svi slijepi pored zdravih očiju, možemo napomenuti kako u nekim video zapisima od prethodno spomenutog autora nisu koristili kadrove divljanja vlastitih navijača na Poljudu, koji su ugrožavali publiku na zapadnoj tribini ispaljivanjem signalnih raketa. Osim toga, kako smo već spomenuli neujednačenost, onda se prisjetimo i kako su igrač Borna Sosa i trener Mario Cvitanović izjavili da je atmosfera na Poljudu ona u kojoj žele uvijek igrati. Situacija, kako bi se na ovim prostorima reklo, “J… lud, zbunjenog.”

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/dinamo/videos/1758805824193175/” bottom=”30″]


 

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0