U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježene su tri  prometne nesreće, od kojih jedna s materijalnom štetom. Tri osobe su lakše ozlijeđene.

Rezultati pojačanih  aktivnosti u prometu za vikend 

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda   provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 326 prekršaja od čega 42 u odnosu na alkohol, 118 u odnosu na prekoračenje  brzine, 45 u odnosu na nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 13 u odnosu na korištenje mobitela  za vrijeme vožnje, te 8 u odnosu na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje .

Evidentirana je 21 prometna nesreća od čega 13 s materijalnom štetom. Dvije osobe su teže, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Najava akcije u prometu

Sutra, u utorak 30.listopada od 9 do 14 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu Pješak“ s naglaskom  na prekršaje pješaka i prekršaje koji vozači čine prema pješacima.

Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i pozivamo da vode brigu o sebi i drugima. Upućujemo na poseban oprez kada su u pitanju pješaci kao najranjivija skupina sudionika u cestovnom prometu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime