SVEUČILIŠNI FORUM: Kvaliteta zraka i gospodarenje otpadom u Splitu

Nakon uvodnih izlaganja predavača, bit će prilika za pitanja sudionika i rasprava o njima

Projekt sveučilišnih foruma ima za cilj potaknuti razmišljanje o najkompleksnijim pitanjima znanosti i vjere te, sučeljavajući priznate znanstvenike, omogućiti interdisciplinarni pristup postavljenim tezama.


Forum organiziraju Krizni eko stožer Split, Akademski krug SKAC_ST i SKAC_ST (Studentski katolički centar Split), a održat će se u srijedu 14. ožujka u 19 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (sjeverni toranj, 2.kat).

O motivaciji za bavljenje ekološkim temama, mjerenju kvalitete zraka u Splitu, sanaciji Karepovca i studiji utjecaja na okoliš te sustavu za odvojeno prikupljanje otpada govorit će prof. dr. sc. Stanko Uršić, prof. dr. sc. fra Ante Vučković, dr. sc. Juraj Kamenjarin i Željko Jurlin. Moderator je doc.dr.sc Hrvoje Kalinić.

Nakon uvodnih izlaganja predavača, bit će prilika za pitanja sudionika i rasprava o njima.

– Konačno, postavljanjem fundamentalnih ljudskih pitanja želimo podići i akademsku kulturu na jednu, za naše okruženje, novu razinu, uspostaviti nove oblike suradnje u akademskom okruženju kao i znanstvenu kreativnost koju Republika Hrvatska kao članica Europske unije mora njegovati među akademski obrazovanim građanima. Pozivamo sve mlade da dođu i aktivno se uključe u forum – poručili su organizatori.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0