SURADNJA POMORSKOG FAKULTETA U SPLITU I UDRUGE ZVJEZDANO SELO MOSOR Obavljena vježba rukovanja sekstantom

Suradnja je nastavljena osme godine za redom!

Suradnja Pomorskog fakulteta u Splitu i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM), nastavljena je i osme godine za redom! Ukupno 59 studenata preddiplomskog studija pomorske nautike i preddiplomskog studija Pomorskog menadžmenta, podijeljenih u dvije skupine i pod vodstvom prof. Zvonimira Lušića, posjetilo je 30. svibnja i 1. lipnja zvjezdarnicu na vrhu Makirini, a sve u okviru kolegija astronomske navigacije.


Na početku obaju posjeta, studenti su kao i ranijih godina pod vodstvom svojih profesora s terase zvjezdarnice obavili vježbu rukovanja sekstantom. Vremenski uvjeti prilikom posjete prve skupine isprva nisu puno obećavali, ali se nebo ipak na vrijeme razvedrilo, pa su studenti nakon predavanja o Sunčevom sustavu dobili priliku kroz teleskop zvjezdarnice pogledati planet Jupiter.

Isti objekt je promatran nakon predavanja i za posjete druge skupine studenata, kada su vremenski uvjeti bili osobito povoljni.
Posjet studenata je organizirao tajnik ZSM-a Tomislav Nikolić, dok je predavanja održao i promatranja vodio astronom-animator Udruge Zoran Knez.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime