Otvoren je stečajni postupak nad tvrtkom Kerum bivšeg splitskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Keruma. Odlučio je tako Trgovački sud u Splitu i zakazao ročišta vjerovnika za veljaču 2019. godine.

Mirjana Zuzija iz Velike Gorice imenovana je stečajnom upraviteljicom, na e-Oglasnoj ploči suda stoji poziv svim vjerovnicima da sljedećih mjesec dana prijave svoje tražbine.

Daljani tijek stečajnog postupka znat će se nakon 1. veljače sljedeće godine, za kada je Trgovački sud u Splitu zakazao opće ispitno ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, ali i izvještajno ročište na kojem će se odlučiti po izvješću stečajnog upravitelja.

Nekretnine od Zagreba do Dubrovnika

Pokretanjem stečaja nad tvrtkom Kerum d.o.o., ovo rješenje suda upisuje se u zemljišne knjige, a tim je povodom Trgovački sud naveo poduži niz nekretnina ove tvrtke diljem Dalmacije i zemlje.

Kako sudsko rješenje o pokretanju stečaja treba upisati u zemljišne knjige sud je naveo i poduži popis nekretnina Kerumove tvrtke poput onih u Splitu, Zagrebu, Dubrovniku, otocima i Zagori.

Krah Kerumove tvrtke dogodio se 2012. godine, kada je zatražio predstečajnu nagodbu. Dugotrajna predstečajna nagodba završila obustavom prije dva mjeseca, a zahtjev za stečajem stigao iz FINA-e.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime