Hotel Marjan trebao je biti vrh poduzetničke karijere Željka Keruma, biser Splita. Društvo Adriatic, u čijem je vlasništvu bio hotel Marjan, kupila je njegova tvrtka Neva Kerum 2005. godine od Fonda za privatizaciju po cijeni od 170 milijuna kuna, gotovo trostruko više od traženog iznosa.

Država je odabrala baš njegovu ponudu jer se Kerum obvezao na dokapitalizaciju u iznosu od 190 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, bez zaduživanja društva Adriatic, odnosno hotela. Također, obvezao se zadržati sve radnike i u roku od tri godine zaposliti ih još stotinjak. U prosincu 2010. govorio je kako je riječ o najvećoj investiciji u Hrvatskoj i kako će hotel biti gotov do ljeta.

Deset godina kasnije – milijuni eura duga, radnici bez plaća, banka želi svoj novac. O malverzacijama u poslovanju i dugu od 3 milijuna eura u plaćama i doprinosima za večerašnje Provjereno progovorili su bivši Kerumovi radnici, ali i bivši direktor nabave, Milan Biuk.

Kako bi doznala i njegovu stranu priče, reporterka Provjerenog Nove TV nazvala je Željka Keruma, poslovnog čovjeka, bivšeg gradonačelnika drugog najvećeg hrvatskog grada i koalicijskog partnera vladajuće stranke u gradu Splitu. No, umjesto odgovora, dobila je grubo vrijeđanje, psovke i prijetnje.

“Vi niste čisti u glavi, obična štraca ste vi!” započeo je Kerum i nastavio: “Vjerojatno se iz noći liječite jer ste po noći bili ili pijani ili drogirani, i vas je tu angažiralo, reporterku koja ne razumi ni ku**a. Daj, e, vidi, budaletino glupa, jedi go***, ti i tko te naručio.”

Između ostalog, bilo je tu i prijetnji kako posjeduje kompromitirajuće snimke reporterke i klevetanja kako je uzela mito.

No, prostački ispad nije se zaustavio na tome. Željko Kerum kasnije je i urednici Provjerenog, Ivani Paradžiković, umjesto isprike uputio još niz uvreda. Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom na Novoj TV.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime