ŠTO IMAJU ZAJEDNIČKO SLAVENSKA MITOLOGIJA I POLJICA? Saznajte na predavanju Gorana Mikasa

Riječ je o predavanju koje se bavi tragovima postojanja mitologije u Gornjim Poljicima kroz nazive toponima, običaje, legende i mitove i tekstove tradicijskih pjesama. Jedan od događaja koji uistinu ne smijete propustiti ukoliko vas zanima ova tematika

Udruga Tvornica iz Dugog Rata,u suradnji sa zagrebačkom udrugom Val Kulture organizira zanimljivo predavanje na temu Staroslavenske mitologije. Riječ je o predavanju koje se bavi tragovima postojanja mitologije u Gornjim Poljicima kroz nazive toponima, običaje, legende i mitove, tekstove tradicijskih pjesama itd.


Predavanje će se održati u Dugom Ratu 25. listopada 2019. s početkom u 18 sati u kinu Dalmacija (Dugi Rat) a predavanje vodi Goran Mikas, glazbenik iz malenog zaseoka Vela Njiva, koji kao član udruge Val Kulture održava predavanja na razne teme mitološke naravi diljem Hrvatske, pokušavajući ukazati na činjenicu kako su vjerovanja i običaji i danas ukorijenjeni u narav stanovnika Gornjih Poljica, ali i čitave nekoć poštovane Poljičke Knežije.

Goran Mikas osim što vješto svira nekoliko aerofonih tradicijskih glazbala (hrvatske gajde, diple, istarski mih, itd.) također i proučava te zapisuje etnološku građu Poljica od čega je nastalo nekoliko njegovih radova na temu mitologije, običaja te etnomuzikološke građe Gornjih Poljica, a njegov prvi rad na temu Cvitnjaka je lektorirala i priznata kantautorica te etnologinja dr. sc. Lidija Bajuk.

Ovo predavanje je nastavak niza predavanja već održanih u Zagrebu, Rijeci, Zadru, a prvi put dolazi i u Poljica čiju mitologiju i tradiciju promovira zagrebačka udruga Val Kulture.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime