Podijelite

Nalazimo se u srcu turističke sezone i promet je posvuda pojačan. Tijekom dana do povremenih jakih gužvi u Splitu dolazi u Zvonimirovoj ulici zbog velikog priljeva vozila prema trajektnoj luci. Tamo je policija jutros regulirala promet, no stanje se tijekom dana donekle popravilo. Gužve se povremeno stvaraju u Poljičkoj ulici, ali zastoja nema.

Na prilazima Splita stanje je normalno.

Velike prometne gužve povremeno se javljaju u Podstrani, a gužva ima i oko Omiša i Makarske.

Otvaranjem novog Čiovskog mosta, gužve su se u Trogiru značajno smanjile.

Izvješće HAK-a od 16:30

Promet je gust na većini cesta u smjeru mora, ali i u smjeru unutrašnjosti osobito na autocestama: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj prema Sloveniji, autocesti A7 u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Krčkom mostu u oba smjera te Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije.

Na autocestama su česti povremeni kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vozi se u kolonama, usporeno i uz povremene zastoje:

AUTOCESTA A1: na NP Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km, u smjeru mora oko 500m, u koloni u pokretu vozi se od Karlovca prema Bosiljevu 2 te između tunela Čelinka i čvora Maslenica (239.+500 km- 242.+500 km) u smjeru Dubrovnika gdje je kolona oko 2 km.
AUTOCESTA A2 ZAGREB-MACELJ: kod NP Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 5 km (vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina i pred tunelom Frukov Krč).
AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC: kolona osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Srbije duga je oko 6 km;
AUTOCESTA A4 GORIČAN-ZAGREB: kolona je oko 1 km na izlazu s autoceste u smjeru Goričana.
AUTOCESTA A7 HRELJIN-ŠMRIKA: kolona je između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka duga oko 3 km
ISTARSKI IPSILON: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je duga oko 5 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;
ČVOR MATULJI u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km
KRČKI MOST: kolone su oko 4 km u oba smjera, vozi se u koloni od Omišlja prema kopnu.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime