SRAMOTA Splićanka i dijete u invalidskim kolicima na kiši čekali da vozači oslobode prolaz do zgrade

Bahati vozači parkiraju kamo žele, ne mareći za pravila, majke s djecom u kolicima i osobe s invaliditetom


Nedostatak parkinga je u Splitu već duže velik problem, pa vozači postaju sve slobodniji u biranju mjesta na kojem će ostaviti svog limenog ljubimca, ne mareći previše kako će to utjecati na druge. To već previše dobro znaju stanovnici Lovačkog puta na ulazima 11, 13 i 15, kojima je svakodnevno zagrađen prilaz vlastitoj zgradi.

Danas nam se javila jedna od stanovnica Lovačkog puta, majka djeteta s invaliditetom, koja je bila prisiljena čekati na kiši da neki od bezobzirnih vozača maknu svoj auto, kako bi mogla proći s kolicima.

Ovo nije prvi put da se našla u ovakvoj situaciji. Više puta je prijavljivala slučaj nadležnim službama, koje su izlazile u susret, postavile znak zabranjenog parkiranja i zaustavljanja, ocrtale područje za prolaz, te postavili takozvane bubamare, ali nema pomoći. Bahati vozači i dalje svoje automobile parkiraju kamo žele, ne mareći za pravila, majke s djecom u kolicima i osobe s invaliditetom.

Kontaktirali smo dežurni broj Prometnog redarstva i obavijestili ih o ovom problemu.

– Svaki put kad dobijemo ovakav poziv trudimo se pomoći ljudima. Nikad nismo dobili poziv građana, a da nismo odgovorili na njega. Ja ću sad osobno obići to mjesto i postupiti po zakonu. – rekao nam je dežurni redar, te pozvao građane da prijave ovakve prekršaje na dežurni broj 021 682 576.

Na upit hoće li naći kakvo trajnije rješenje, koje će onemogućiti vozače da ubuduće parkiraju na ovaj prolaz, rekao je da će više znati nakon izvida. A mi ćemo svakako pratiti situaciju i izvijestiti javnost.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0