Članovi splitske udruge Most svoj 20. rođendan proslavili su u radnoj atmosferi. Naime danas, tijekom dana su organizirali akciju „Beskućnici za Split“ gdje su njihovi članovi i štićenici uređivali prostor Zvjezdanog sela Mosor.

Tisuće volontera sudjelovalo je u njihovim projektima

Udruga Most ovom akcijom započinje obilježavanje 20 godina rada Centra za beskućnice i beskućnice upravo na dan kada su prije 20 godina otvorili vrata Prihvatilišta za beskućnike, kao jednog od prvih u Hrvatskoj.

– Obilježavanjem smo se zahvalili svim donatorima, volonterima, suradnicima, institucijama, medijima, svim Splićankama, Splićanima i Splitsko-dalmatinske županije, te svima drugima koji su, na različite načine, pomagali naše korisnike i naš rad – istaknuli su iz splitske udruge Most.

Akcija se odvija uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH. Tijekom 20 godina ova udruga skrbila je za više od 2.000 osoba bez doma, organizirali su tisuće većih i manjih donatorskih akcija, a u različitim akcijama i projektima uključili su tisuće volontera s područja grada i županije.

Otvoreni već 7300 dana u kontinuitetu

– Naša vrata otvorena su u kontinuitetu 7300 dana, pokrenuli smo prvu stambenu zajednicu za beskućnice, borili se za izmjene zakonskih okvira i priznavanje beskućnika kao socijalne kategorije. Sve naše usluge prilagodili smo potrebama beskućnica i beskućnika, a osim omogućavanja krova nad glavom, provodili smo i usluge socijalnog uključivanja, poludnevnog boravka, socijalne samoposluge i terenskog rada – prisjećaju se Most-ovci.

Također, mogu se pohvaliti organizacijom prvog Nacionalni susret o beskućništvu, pokrenuli su prvu Socijalnu samoposlugu te su sudjelovali u osnivanju Hrvatske mreže za beskućnike koja okuplja gotovo sve organizacije koje se bave problematikom beskućništva na području Hrvatske.Uređuju Zvjezdano selo Mosor, a uskoro će oplemeniti okoliš svoga Centra

– Kao što smo rekli, danas smo uređivali prostor Zvjezdanog sela Mosor, a idućih dana oplemenit ćemo okoliš našeg Centra. Još neki događaji su u planu, ali o tome nekom drugom prilikom – zaključili su.

Spomenimo na kraju da je u sklopu današnje akcije u kojoj je uređen prostor i okoliš Zvjezdanog sela Mosor gradska tvrtka „Parkovi i nasadi“ postavila je osam klupa za sjedenje i četiri koša za otpatke.

– Radovi na uređenju okoliša i vrta ispred zvjezdarnice se nastavljaju. Zvjezdano selo Mosor srdačno se zahvaljuje „Parkovima i nasadima“ i Gradu Splitu. Moramo spomenuti i uvelike se zahvaliti članovima i štićenicima udruge Most koja danas slavi rođendan – zahvalno poručuju iz Zvjezdanog sela Mosor.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime