Aktivisti koji već mjesecima upozoravaju na ilegalno postavljanje plakata u Splitu, ponovno su se aktivirali. Jedna od ‘meta’ je oglasni pano pored Galerije umjetnina, u Ulici Natka Nodila.

Koliko je vidljivo s natpisa, aktivisti prozivaju gradskog vijećnika Petra Škorića: “Škoriću, bija si nesposoban nać križ. Nađi zubić vilu i firmu koja je 2 god…11 000 kn misečno…” – ispisano je crvenim sprejem na panou.

Pored natpisa izlijepljene su fotografije osobe koja lijepi plakate na pano, uz napomenu “Ovaj će propivat”.

Na panou na Klaićevoj poljani osvanuo je nešto drugačiji natpis: “9.000 kuna misečno, Mandis d.o.o. zubić vila” – piše. Prozivaju se Željko Kerum, Andro Krstulović Opara, “Pametna” (za pretpostaviti Marijana Puljak), Radoslav Bužančić, Goran Nikšić i Damir Babić, kojeg se i proziva kao ‘zubić vilu’.

Podsjećamo, tvrtka Mandis d.o.o. je najmanje dvije godine koristila splitske prostore za plakatiranje bez dozvole Grada Splita. Nakon akcija aktivista na splitskoj Pjaci, gradske službe su uklonile okvire panoa i ostavile tek bijelu površinu, a plakatiranje je zabranjeno do daljnjega. Čini se da ovim putem aktivisti pokušavaju ukazati na cijene oglašavanja na ove dvije površine te mogućnost postojanje ‘zubić vile’ koja je na dugogodišnje nezakonito lijepljenje plakata zatvarala oči.

Osim velikih panoa, aktivisti su crvenim sprejem označili lokacije u Dioklecijanovoj palači na koje se godinama ilegalno postavljaju plakati, bez ikakvih posljedica.

Hoće li gradske vlasti reagirati na upozorenje nepoznatih aktivista, ostaje za vidjeti.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime