SPLITSKA PROFESORICA: “Užasnuta sam stavom nadležnih prema nama, samo tražimo biti priznati u društvu”

"Volim svoj poziv, volim djecu. 16 godina dajem sebe djeci i roditeljima. I sad kad nema graje, vike i dreke, tuga mi neka oko srca. Još uz to i nebo danima plače"


Prosvjetari su odlučili ovog tjedna ući u “totalni rat” s Vladom, te su odlučni pod svaku cijenu izboriti se za prava, odnosno uvjete rada za koja smatraju da bi im trebala pripadati.


Podrška štrajku je velika, primjerice, jučer nisu u štrajku bile samo dvije splitske srednje škole.

Jedna splitska profesorica poslala je kratku poruku u kojoj je naglasila da je cilj njihove borbe da njihovu profesiju hrvatsko društvo prepozna kao bitnu.

“Djelatnica sam jedne splitske škole. Iskreno, užasnuta sam našim položajem, još više stavom nadležnih prema nama. Jako volim svoje zanimanje i sama sam dijete prosvjetara. U svakom žitu ima kukolja pa i u našem, ali sada pišem iz svog kuta gledanja.

Volim svoj poziv, volim djecu. 16 godina dajem sebe djeci i roditeljima. I sad kad nema graje, vike i dreke, tuga mi neka oko srca. Još uz to i nebo danima plače.

Ali neosporna je činjenica da smo mi mnogima i više od učitelja. Ja imam oko 300 svoje djece i svaki učitelj kada priča o učenicima kaže moj taj i ta…Da li i ostali na svojim zanimanjima klijente, pacijente, mušterije i stranke zovu svojima? Zaslužujemo da smo priznati u društvu kao bitni! – ističe splitske profesorica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. svaka vam čast.. imate podršku svih nas jer ovi na vlasti nas vode kao ovce … to je udba-šeks demokracija opet na vlasti ali samo što su pod ruku uvukli i crkvu… nažalost… a nama nikada gore.. doveli nas u smeće državu iz koje mladi gladni kruha bježe.. zar može biti gore.. da je ovaj narod pametan trebalo bi ih generalnim štrajkom zbaciti sa vlasti i uvjetovati da odstupe sa vlasti radi ovoga što su nam uradili… zar se ovako može voditi svoj narod.. njihovi računi puni a pola rvata gladni kruha i najveća sirotinja evrope …

  2. Podršku vam šaljem iz Njemačke. Zaslužujete to za što se borite. Jer da nije bilo Vas i vaših kolega, a ovi danas na vlasti nek znaju da bez vas nebi bili obrazovani i sada bili to što jesu i radili to što rade.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime